Ontinyent crea el segell ‘Tèxtil Ontinyent’ per a diferenciar la seua producció de màscares higièniques reutilitzables

0
2249
Una de les mascaretes reutilitzables amb segell 'Tèxtil Ontinyent'

L’ajuntament i la patronal ATEVAL presenten aquest dijous el clúster de tèxtil sanitari amb una aportació inicial de 300.000 euros

Les primeres màscares Tèxtil Ontinyent acaben d’eixir de la confecció i prompte seran repartides entre la ciutadania. Es tracta de màscares higièniques o de barrera reutilitzables i llavables que han sigut fabricades sota la norma UNEIX 0065:2020. L’Ajuntament d’Ontinyent ha etiquetat les primeres 40.000 màscares sota la marca Tèxtil Ontinyent, el segell de qualitat que acompanyarà el clúster industrial del tèxtil sanitari que aquest dijous es presenta a la ciutat.

Ontinyent, a través d’un conveni de dos anys amb l’Associació Tèxtil Valenciana (ATEVAL), aportarà import global de 300.000 euros que té com a objectiu ajudar a les fàbriques tèxtils i de productes afins d’Ontinyent a reorientar la seua producció cap al creixent negoci de les màscares, els epis i la seua indústria auxiliar. “Havíem parat la nostra producció habitual per falta de comandes, però la fabricació de màscares reutilitzables ens ha permés traure del ERTE a desenes de treballadors”, ha apuntat el president de Ateval i amo de Cotopur, Càndid Penalba, una de les primeres empreses que es va passar amb èxit a la màscara i la bata sanitària.

I és que empreses tèxtils centrades fins abans de la crisi en la fabricació de mantes, tapisseries, cobertors o de fongues de sofàs han resistit el colp a força de confeccionar material sanitari. Ara, a més, amb la creació del clúster obtindran ajudes directes d’Ontinyent per a la certificació i homologació de productes, assessorament i formació, i coneixeran més de prop el món tèxtil sanitari visitant la fira internacional Medica, a Düsseldorf.

La marca Tèxtil Ontinyent no sols pretén aglutinar a les empreses radicades a Ontinyent (un total de 153), sinó que vol convertir-se en “un segell distintiu enfront del devessall de tèxtil d’altres latituds i de menor qualitat”, en referència a les importacions asiàtiques. “Relacionar a Ontinyent amb el tèxtil no és difícil i creiem que s’embene només, però en el cas del tèxtil sanitari és una línia de negoci nova per a les nostres empreses”, ha assenyalat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. El munícipe ha subratllat l’aposta de l’ajuntament per reforçar la seua indústria donant suport a la creació d’un clúster: “uns altres cuiden els seus passejos i les seues platges; nosaltres la nostra indústria”, ha recalcat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La xerrada 'Connecta amb l'autisme' obrirà la nova programació de l'Escola de Famílies d'Ontinyent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here