Ontinyent coordina un dispositiu per atendre les possibles conseqüències del temporal de pluja

0
1829
Ontinyent ja ha preparat el seu dispositiu davant el capítol de pluges

S’ha fet una neteja intensiva de trapes, repartit tanques per tallar carrers i posat a punt 5 màquines retroexcavadores i 12.000 quilos de sal

L’Ajuntament d’Ontinyent està coordinant un dispositiu per atendre les possibles conseqüències del temporal de pluja que previsiblement arribarà el proper diumenge a la Comunitat Valenciana, i que ha motivat que es decrete l’alerta taronja a tota la província. El regidors Joan Sanchis (Territori), Manuel Cuesta (Serveis Municipals) i Pepe Gandia (Seguretat) es reunien aquest divendres amb representants del departament d’Obres, Policia Nacional, Policia Local, Bombers, Protecció Civil i l’empresa concessionària del servei de neteja (Urbaser) per tal d’abordar les accions a emprendre als diferents escenaris que es puguen produir en funció de la intensitat de les precipitacions o si estes arriben en forma de neu.

Així, s’han efectuat ja les primeres accions preventives, amb una neteja generalitzada de trapes a diversos punts del casc urbà; s’han repartit tanques a les zones més susceptibles de patir inundacions com la carretera del Carril o el Camí Vell de Xàtiva, per tal de poder tallar estes vies de manera més ràpida; i s’ha deixat a punt 12.000 quilos de sal per desfer gel o neu, així com les màquines per distribuir-la, i fins a 5 màquines retroexcavadores per retirar fang o neu, i que en cas de necessitat actuarien a les rodalies de llocs d’especial importància com l’hospital, els centres de salut o els principals accessos a la ciutat. Dilluns, a més, estaran disponibles i preparades per a actuar 25 persones de la brigada d’obres municipal.

A la reunió es determinava prestar especial atenció i vigilància a espais com els carrers Cantereria i Enric Valor, a l’entorn de la zona verda de Benarrai; i també que en cas de donar-se una situació d’emergència, el dispositiu tindria com a base el retén de la Policia Local a la Plaça Major. La decisió al voltant d’una possible suspensió de les classes als centres educatius es prendrà diumenge de

vesprada, una volta es coneguen les últimes previsions i indicacions abans de l’episodi de pluges, que a hores d’ara apunta a la jornada de dilluns com la més susceptible de registrar precipitacions. Per altra banda, es deixava palès que des de l’organització del “Mercat de diumenge» s’ha suspès l’edició prevista per a esta setmana.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha instat a la ciutadania a seguir les recomanacions establertes per aquest tipus de situacions en l’apartat de «informació al ciutadà» de la web www.112cv.gva.es, i es recordava que les recomanacions i anuncis que faça l’Ajuntament seran comunicats a través dels canals oficials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí