Ontinyent convoca noves ajudes per bonificar l’IBI fins al 90% a les famílies amb rendes baixes

0
707
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix

Les bases seran publicades al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, a la plana web municipal i a la base de dades nacional de subvencions

La Junta de Govern Local d’Ontinyent, presidida per l’Alcalde Jorge Rodríguez, ha aprovat una nova convocatoria d’ajudes per bonificar l’Impost de Bens Immobles (IBI) a la vivenda habitual fins a un 90% als nuclis familiars que tinguen rendes baixes.

La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, explicava que es tracta de la sisena convocatoria d’estes ajudes, una continuïtat que, assenyalava, “respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’estar al costes d’aquells i aquelles que més ho necessiten. Una línia en la que s’han anat fent avanços perquè beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava.

Així, la convocatòria d’ajudes, que serà publicada al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, a la plana web municipal i a la base de dades nacional de subvencions, les ajudes seran de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos de 0 a 537’84 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 537’84 i 806’76 euros, estant l’IPREM (indicador públic de renda d’efectes múltiples) el coeficient a seguir. Estes ajudes, considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals, van ser atorgades en 2019 a 80 unitats familiars.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí