Ontinyent controla amb intel·ligència artificial la temperatura de qui entra a l’ajuntament i que porten mascareta

0
271
Control d'accés a l'Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent remodelarà l’entrada de l’Ajuntament per adaptar-la a les noves necessitats de la Covid-19

L’Ajuntament d’Ontinyent remodelarà l’entrada per adaptar-lo a les noves necessitats derivades de la Covid-19. La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, presentava aquest dilluns la reforma que permetrà “atendre a la ciutadania amb total seguretat i amb la major comoditat possible, tenint en compte que la pandèmia ens obliga a totes i tots a fer un major esforç per evitar contagis”, destacava.

Així mateix, també es presentava el dispositiu ideat per l’empresa ontinyentina Rielec per aconseguir un millor control d’accés i garantir que totes les persones que accedeixen a l’ajuntament compleixen amb les normes sanitàries com puguen ser control de temperatura i accés amb mascareta. En aquest sentit, quan una persona s’aproxima al dispositiu mitjançant el reconeixement facial i sense necessitat de cap contacte es mesura la seua temperatura així com si porta mascareta. En el cas que la persona no porte mascareta o tinga una temperatura superior a 37ºC li se impedirà l’accés.

Toni Tortosa, desenvolupador de software de Rielec, explicava que aquestes funcions es realitzen gràcies a les càmeres infraroges amb funcions d’intel·ligència artificial amb que compta este dispositiu. Amb aquest dispositiu, l’Ajuntament respecta la privacitat de les persones, ja que sols la persona interessada pot veure quina és la seua temperatura i en cap moment guarda el rostre o dades personals de cap tipus. També des de l’empresa, Juan Gomis incidia que “aquest dispositiu és una mostra de la capacitat d’adaptació de Rielec per respondre als reptes de la pandèmia. “La nostra activitat està basada en software, encara que la creació d’aquest dispositiu s’ha iniciat de zero el que ens permet adaptar-lo a les necessitats de cada sector”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jorge Rodríguez deixa de delegar l'alcaldia d'Ontinyent perquè "no té sentit" mentre no s'alce el secret de sumari

Enguix destacava que aquesta mesura es va posar en marxa després del confinament junt a la necessitat de demanar hora per rebre atenció presencial, però que “volem anar més enllà. Volem atendre amb seguretat a tota la ciutadania dintre de la nova realitat derivada de la pandèmia de la Covid-19”. Per això, a l’entrada de l’Ajuntament van a crear-se nous espais d’atenció al públic i s’adequaran les instal·lacions amb una nova zona d’espera, més ampla i condicionada. “Cal tenir present que ara les temperatures acompanyen però quan vinga el fred, la ciutadania que ens visite necessitarà estar a cobert i ho farem en el lloc ara estan els aguatzils, que seran reubicats en un altre espai pròxim perquè seguisquen fent la seua tasca”.

En aquesta mateixa línia, l’espai d’ingressos i informació també es remodelarà. En aquest cas, s’eliminaran els mostradors i seran substituïts per espais diferenciats d’atenció personalitzada i molt més segura tant per al personal com per a la ciutadania. “Els efectes de la Covid-19 van a perdurar en el temps. Per això, és important crear espais segurs que permeten a la ciutadania continuar realitzant els seus tràmits diaris”, remarcava la regidora.

Carpeta ciutadana

Des de l’Ajuntament també va a promoure’s la utilització de mitjans electrònics per evitar desplaçaments i esperes innecessàries. En aquest sentit, la ciutadania a través de la carpeta ciutadania (http://carpeta.ontinyent.es) ja pot presentar instàncies, demanar certificats d’empadronament, així com gestionar tots els rebuts de l’usuari (pagaments, domiciliacions, etc), en castellà, valencià i anglès. Sols necessiten comptar amb un certificat digital o signatura electrònica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here