Ontinyent contracta un servei especial de recollida selectiva per les «deficiències» del de la Mancomunitat

0
1697
L'Ajuntament d'Ontinyent ha mostrat fotografies d'un "abans i després" dels contenidors

La regidora Sayo Gandia lamenta “que el pèssim servei genere insalubritat, mala imatge de la ciutat i situacions de risc per als vianants”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha decidit contractar un servei especial de recollida selectiva d’envasos i cartó davant les deficiències del servei que presta la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, responsable del contracte. La mesura es pren després que durant les festes de Nadal i de Reis la situació s’haja tornat “insostenible”, amb desbordaments continus que han generat “situacions de perill per a la salubritat i la seguretat pública», segons consta en l’escrit de queixa remés hui per la regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, Sayo Gandia, a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, a qui urgeix perquè preste un servei adient i d’acord amb allò que paga la ciutadania d’Ontinyent.

Gandia ha recordat que si en els últims mesos, el servei de recollida selectiva d’envasos, paper i cartó venia sent “molt deficient», en les últimes setmanes i coincidint amb les festes de Nadal i Reis, «la situació s’ha agreujat fins al punt que els desbordaments arriben a impedir el pas de vianants en moltes voreres, amb les conseqüents situacions de risc per als vianants, que es veuen obligats a baixar de la vorera». De fet, la Policia Local ha emès un informe on alerta d’aquest i d’altres problemes que genera l’acumulació de paper i cartró en alguns punts de la ciutat, com la insalubritat o el perill que el vent desplace residus a la calçada. La regidora posa de manifest en el seu escrit de protesta que “les muntanyes de paper i cartó que estem trobant als contenidors de selectiva són, a més, un reclam a fer mal ús i a sumar-se a l’actitud incívica, cosa que agreuja els problemes d’insalubritat”.

Segons la regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, els desbordaments i l’acumulació de residus al voltant dels contenidors es produeix perquè “el servei que presta la Mancomunitat no és capaç de respondre a l’elevat grau de conscienciació dels veïns i veïnes d’Ontinyent», que, com ha recordat Sayo Gandia, és la ciutat valenciana major de 30.000 habitants que més recicla per habitant. Es per això que Gandia considera “fals i una excusa» que la Mancomunitat diga que el problema dels desbordaments es dega a una mala praxi del veïnat, quan el ben cert és que “si buidaren els contenidors amb la periodicitat necessària no s’obligaria a la gent a dipositar els residus fora. No és coherent voler conscienciar des de les administracions sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic i no oferir un servei com cal en qüestions com aquesta», manifestava.

El servei que ve pagant l’Ajuntament a la Mancomunitat té una periodicitat de recollida de 2-3 dies segons la zona. Fa dos mesos, i vist que era insuficient, l’Ajuntament va reclamar un servei amb una periodicitat major, però des de la Mancomunitat no s’ha obtingut resposta, segons confirma Sayo Gandia, qui ha recordat que l’organisme comarcal és que rep directament la subvenció d’Ecoembes per a finançar part de la despesa del servei: «encara no ens han aclarit ni qué costa el servei ni què rep la Mancomunitat pel reciclatge que els nostres veïns i veïnes realitzen. Volem els comptes clars però tenim una Mancomunitat on la transparència deixa molt que desitjar”, ha insistit Sayo Gandia, qui ha avançat que el Govern d’Ontinyent ha encarregat el buidat immediat dels contenidors i la neteja dels voltants, esperant-se recuperar la normalitat al llarg del cap de setmana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí