‘Ontinyent contra el foc’ busca voluntaris per a la campanya d’estiu

0
1170
Vigilància contra el foc a Ontinyent
Vigilància contra el foc a Ontinyent

S’habilitarà un punt d’informació al mercat de diumenge i s’organitzaran xerrades als instituts i seus d’associacions per promoure la protecció de les serres

‘Ontinyent contra el foc’, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, posa en marxa el dispositiu per protegir les serres del terme durant els mesos de major risc d’incendi. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, explicava que “el primer pas va a ser iniciar la captació i formació del voluntariat, que és la base d’aquest programa, posant a l’abast de la ciutadania totes les facilitats que es donen per a que aquella persona que ho desitge puga col·laborar”, assenyalava.

Així, en l’edició del ‘Mercat de diumenge’ que tindrà lloc esta setmana, s’habilitarà un punt d’informació de 10 a 13 hores, on que comptarà amb la presencia de voluntaris i voluntàries d’edicions anteriors, i on es podrà omplir els fulls d’inscripció per participar de la campanya d’enguany, que tindrà lloc del 15 de juny al 15 de setembre. A més a més, durant les properes setmanes s’organitzaran xerrades a les seus de diferents associacions i als instituts per promoure la protecció de les serres.

La campanya mantindrà el repartiment dels voluntaris en torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat dos vehicles municipals. Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya.

Patrícia Folgueras incidia en què “quan parlem de voluntariat no parlem d’una activitat forçadament de moltes hores: cada persona pot aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible i ajudar-nos a cuidar entre totes i tots les nostres serres. Cada voluntari i voluntària aporta el temps disponible, sense mínims, podent modificar-se quan ho requerisca la persona voluntària”, explicava. Les persones interessades en participar poden ampliar la informació en el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, en l’apartat de gestio administrativa-medi ambient de la web municipal i al correu electrònic ontinyentcontraelfoc@hotmail.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here