Ontinyent congela la taxa de l’aigua acumulant un estalvi als veïns de més del 8% en 7 anys

0
2047
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda

La millora en l’eficiència a la gestió de la xarxa permetrà reduir un 11% el cost d’energia elèctrica i un 2% l’aigua bombejada dels pous

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tornat a congelar la taxa de subministrament de l’aigua potable en l’exercici de 2018 per als veïns i veïnes de la localitat, que acumulen així un estalvi del 8’3% respecte a l’IPC des de 2011.

Així ho explicava ahir al Ple Municipal el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, al punt de l’aprovació de la taxa per subministrament d’aigua potable, tot destacant que aquesta congelació “respon per una banda a la bona gestió econòmica del Govern d’Ontinyent, i també als bons resultats que estem obtenint en la millora de l’eficiència de la xarxa en la qual venim treballant”, apuntava.

En concret, el rendiment de la xarxa en 2017 ha estat de 87% (en 2001 era del 66%) i les estimacions són que la millora en l’eficiència a la gestió de la xarxa permetrà reduir en 2018 un 11% el cost d’energia elèctrica i un 2% l’aigua bombejada dels pous. El regidor d’aigües, Manuel Cuesta, destacava que els bons resultats a la gestió de l’aigua potable “també tenen molt a veure amb l’alt grau de responsabilitat de la ciutadania, que tot i haver viscut un any de sequera en 2017, ha fet un menor consum d’aigua que en l’any anterior, cosa que s’ha d’agrair”, assenyalava.

En congelar la taxa enguany, l’Ajuntament assumeix el 1’1% d’increment que hauria costat als veïns i veïnes la revisió anual d’acord amb l’Índex de Preus al Consum prevista en l’ordenança vigent. Aquest estalvi per als consumidors s’afegeix als que es van produir en assumir l’Ajuntament l’increment de l’IPC en 2011 (2’4%), 2012 (2’9%) i 2013 (0’3%). En 2014 l’IPC va ser negatiu, i l’Ajuntament va rebaixar la taxa d’aigua d’acord amb aquest índex (-1%), mentre que en 2015 l’IPC va ser del 0% i en 2016 del 1’6%. Així les coses, en 2017 els veïns i veïnes d’Ontinyent acumulen un estalvi del 8’3% al seu favor respecte del que haurien pagat si el Govern d’Ontinyent no haguera congelat la taxa durant estos anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí