Ontinyent comptarà amb un nou un Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu

0
733
Jorge Rodrígue i Mónica Oltra.

El Pla “Convivint” de la Generalitat d’Infraestructures de Serveis Socials estableix la creació d’estos espais al període 2021-2025

Ontinyent comptarà amb un nou un Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, segons s’estableix al Pla ‘Convivint’ d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, que es presentava aquest dijous.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ja venia treballant amb la Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials en qüestions relatives a aquest programa, destacava que “és tracta d’una bona noticia pel que suposa de reforç a les infrastructures d’aquest tipus a la ciutat. A Ontinyent comptem amb una xarxa potent d’equipaments socials, però les necessitats són sempre grans i l’Ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en esta matèria, en aquest cas coordinant-se amb la Generalitat Valenciana, fent les gestions i disposant els recursos que siguen necessaris”, assenyalava.

En concret, el Centre Específic per a Malalats Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari destinat a persones amb malalties mentals cròniques que no requereixen hospitalització. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “serà un centre específic que es coordinarà tant amb l’actual CRIS que gestiona l’Associació ADIEM com amb la Unitat de Salut Mental de la Conselleria, i on es prestarà atenció a persones adultes que no poden viure a soles però que tampoc requereixen d’estar hospitalitzades”. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, i prestarà un servei d’allotjament i rehabilitació enfocant l’actuació cap a la millora de l’autonomia personal i social, i donant suport a la normalització i integració comunitària.

Pel que fa al Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, estos centres atenen la infància i joventut el context personal de la qual (familiar, ocupacional i d’inserció social) requereix de suport social i educatiu. En la seua actuació es coordinarà amb altres serveis de l’atenció secundària d’infància i adolescència. Paula Soler explicava que “estos centres estan més enfocats a infants i joves d’etapa preadolescent, i per tant serà complementari al servei de què ja disposem amb el centre El Rogle, que és d’atenció diurna a la inserció sociolaboral i que està més enfocats a atendre adolescents i joves de més de 14 anys al seu periode de transició a la vida independent i autònoma”, explicava.

Tot i que fins que no es determine on van a ubicar-se estes noves infrastructures i quins van a ser els serveis concrets que van a prestar no es pot quantificar el cost de les mateixes, s’estima que sols el CEEM podria suposar una aportació econòmica de la Generalitat de al voltant del milió d’euros, mentre que al Centre de Suport Convivencial i Educatiu la inversió podria ser superior als 400.000 euros.

Valoració de Compromís

Des del grup municipal Compromís per Ontinyent s’ha valorat molt positivament la inclusió d’aquestes infraestructures socials. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han agraït “el compromís de la Vicepresidenta Mónica Oltra i tot l’equip de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb Ontinyent i la Vall d’Albaida”, i han insistit en la importància d’aquestes noves infraestructures socials finançades pel Govern Valencià, per seguir avançant cap a un Ontinyent més inclusiu per a totes les persones.

Calabuig, ha apuntat que “aquest anunci suposa un pas endavant fonamental per al present i el futur d’Ontinyent i la nostra comarca. Les polítiques inclusives que s’estan treballant des del Govern Valencià, amb la Vicepresidenta Mónica Oltra al capdavant, són un motiu d’orgull per a totes i tots. Apostar per un sistema que treballe una vertadera inclusió, que reforce el sistema públic d’inclusió social, pose a les persones en el centre del sistema i fomente la superació de metes i la convivència de totes les persones, més enllà de la seua situació social o mèdica, és un valor que ens fa avançar de veritat com a societat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here