Ontinyent comptarà amb més de 200 efectius per garantir la seguretat i la neteja durant els Moros i Cristians

0
1047
Cadascun dels blocs col·locats pesa 1,2 tones

Ontinyent també comptarà amb 2.800 places de pàrkings públics per atendre la demanda en festes

El dispositiu de seguretat i de neteja dissenyat per a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent comptarà amb més de 200 persones entre agents dels cossos i forces de seguretat, empreses de neteja i treballadors municipals.

Dins d’este mateix dispositiu 60 blocs de formigó dels anomenats ‘New Jersey’, de 2m d’ample per 0’90m d’alt i 1’2 tones de pes cadascú completaran el dispositiu de seguretat d’Ontinyent per a la “Setmana Gran” de Festes de Moros i Cristians. En total seran 72.000 quilos d’estos elements, que es col·locaran en funció del recorregut dels diferents actes.

Cal recordar que estos blocs de formigó ja s’han emprat per reforçar la seguretat dels espectadors i el trànsit en altres esdeveniments com les festes dels anys anteriors o la Fira de novembre. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, ha explicat que en cas d’emergència podran ser retirats ràpidament per dos vehicles “Fenwick” amb elevadors conduïts per operaris de servei durant les 24 hores i que aniran acompanyats per agents de la Policia Local. El regidor de Seguretat, Pepe Gandia, recordava també que estos dies es prohibirà la circulació de vehicles, abans dels actes, el temps necessari per a una correcta i ordenada preparació de les diferents vies.

El dispositiu de seguretat i neteja ha estat coordinat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb representants de la Junta de Festers, la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil; a més de les empreses implicades com Urbaser, Actúa, Recisa i tècnics municipals de cara a la Setmana Gran de Festes i els esdeveniments musicals que es portaran a terme dins del programa ‘Ontinyent en concert’.

Añarcament

D’una altra banda Ontinyent atendrà la demanda d’estacionament en festes amb un total de 2.800 places de pàrkings públics que està disposant l’Ajuntament per atendre la creixent demanda durant les festes de Moros i Cristians. A més, i com els anys anteriors, se suspendrà la zona blava des del 19 al 26 d’agost, ambdós inclosos, per afavorir l’aparcament durant uns dies on les circumstàncies de la ciutat són especials.

Des de l’àrea de Serveis Municipals s’està deixant a punt l’espai de 5.400 m² ubicat al Camí Vell de Xàtiva, en l’esplanada de l’antiga fàbrica de Gutierrez Fité (zona accessible des de la coneguda com a “carretera de València”) cedida per quart any consecutiu pel seu propietari, Juan Albinyana. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que aquest espai, situat a menys de 400 metres lineals de la Plaça de la Concepció (on finalitza el recorregut de l’entrada de Moros i Cristians), “és molt útil per a atendre la necessitat extraordinària d’estacionament d’estos dies, i amb unes xicotetes tasques de neteja i l’enllumenat que ja venim emprant als últims anys va a ser molt útil”, destacava.

Enguany a més es comptarà per tercera volta amb les 140 places estratègicament situades del pàrking de l’Avinguda de Sant Francesc, una superfície de 5.640 m² situada a l’antiga fàbrica de Paduana, a pocs metres del tram final del recorregut de l’Entrada Morocristiana. Cal recordar que estes places se sumen a les del pàrkings de José Iranzo del Recinte Firal, l’aparcament front l’institut IES Pou Clar, l’aparcament de la zona Germanies (terrenys baix el CEAM), l’aparcament del col·legi Carmelo Ripoll, l’obertura del pàrking de la Sala Gomis (Multiusos) durant el dia de l’Entrada. A més, el col·legi La Concepción cedirà durant el dia 23 d’agost el seu espai d’aparcament. El regidor tenia paraules d’agraïment cap a als franciscans per “cedir aquest espai en un dia on Ontinyent rep tants visitants», assegurava.
Així mateix, s’ha renovat l’acord amb el Centre Comercial El Teler per a la utilització pública a preu reduït de part de les places d’estacionament del seu pàrking durant els 5 dies centrals de les festes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí