Ontinyent commemora el dia contra la violència de gènere amb una programació centrada en la prevenció i la coeducació

0
1113
Ontinyent ha presentat els actes

Les activitats inclouran un taller, una ponència de l’experta en coeducació Elena Simó i un acte de cloenda amb una “performance”

L’Ajuntament d’Ontinyent commemorarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una programació especial d’activitats els dies previs al 25 de novembre, organitzada per la regidoria d’Igualtat i Dona. Estes accions sensibilitzadores posaran el focus enguany en la prevenció i la coeducació (mètode educatiu que parteix del principi de la igualtat i la no discriminació per raó de sexe).

La programació ha sigut presentada per la regidora d’Igualtat, Paula Garcia; el regidor-coordinador de l’àrea, Óscar Borrell, i la tècnica d’Infodona, Neus Rubio. Paula Garcia explicava que “enguany centrem en la prevenció i en la co-educació les activitats perquè entenem que és la ferramenta necessària per anar a l’arrel d’esta situació. A més, dona continuïtat a la tasca que s’està fent des de tots els àmbits municipals per previndre nous casos”, manifestava.

Durant la presentació, el regidor coordinador de l’àrea, Óscar Borrell, aprofitava per recordar l’aprovació en plenari de l’adhesió de l’Ajuntament d’Ontinyent a la Xarxa de Violència de Gènere de la Diputació de València perquè “creiem tots els partits polítics hem de treballar conjuntament este aspecte per avançar en l’erradicació d’esta lacra” i destacava la importància del treball transversal en totes les àrees de gestió a l’hora d’abordar esta problemàtica per evitar repetir patrons masclistes.

Les activitats que van començar el passat 9 de novembre amb un taller sota el nom “On queda el feminisme quan estem en grup?” continuaran amb una ponència el 20 de novembre a càrrec de l’experta en l’analista de violència de gènere, Elena Simón. La conferència titulada “violències masclistes, epidèmia descontrolada” tindrà lloc al IES Pou Clar a partir de les 19:00h.

Esta activitat es complementarà amb la presentació d’una proposta sobre coeducació a les aules a càrrec de l’alumnat del cicle formatiu superior de Formació d’Igualtat de Gènere. La programació continuarà el dissabte 24 de novembre al Saló del Centre Cívic de Sant Rafel entre els 10 i les 14:00h amb el “Laboratori d’Autodefensa Feminista”. Este taller està especialment dirigit a dones i xiquetes perquè oferirà diferents formes de detectar i previndre possibles violències, així com maneres de treballar l’autoestima com a punt estratègic de l’autodefensa. Per a participar en esta activitat es fonamental inscriure’s al següent correu electrònic: igualtatontinyent@gmail.com o presencialment acudint al Departament de Serveis Socials o al Despatx d’Igualtat.

La programació es tancarà el mateix 24 de novembre amb un acte de cloenda coordinat amb la Fira d’Associacions, promoguda pel Consell Municipal de la Joventut. Este acte inclourà la lectura d’un manifest consensuat amb diferents associacions així com una representació a càrrec de la companyia Raquel Revert. Esta activitat serà a partir de les 20:00h a la Plaça de la Concepció.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí