Ontinyent comença les 1.500 enquestes per elaborar el programa de lluita contra la soledat no desitjada en majors

0
1448
Jorge Rodríguez i Paula Soler

Són entrevistes telefòniques i presencials a persones majors de 65 anys registrades al padró municipal per conèixer les seues necessitats i informar-les sobre els serveis que tenen al seu abast

L’Ajuntament d’Ontinyent comença a fer esta setmana les més de 1.500 enquestes previstes prèvies a l’elaboració del programa de lluita contra la soledat no desitjada en majors presentat en desembre per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Tal com va explicar el primer edil aleshores, acompanyat pels regidors Paula Soler (Política per a les Persones) i José Rafael Sanchis (Majors Actius i Promoció de l’Autonomia), amb aquest programa “volem saber quines necessitats tenen les persones majors que viuen a soles, informar-les sobre els programes municipals que existeixen i finalment crear noves línies d’ajuda per atendre les seues necessitats reals”, explicava.

De manera prèvia, el consistori realitza des d’ahir dilluns i durant els propers dies entrevistes telefòniques i presencials a les 1.514 persones majors de 65 anys, que viuen a soles registrades al padró municipal. Al mateix temps, l’estudi actualitza aquesta part del padró municipal, s’informarà de serveis com l’atenció domiciliària, menjar a casa i voluntariat d’acompanyament o ajudes a la dependència.

El treball està sent realitzat a partir d’un formulari dissenyat per un sociòleg i el coordinador de Serveis Socials municipal, on la primera pregunta és “Actualment, quantes persones viuen en la seua llar?”. Si la resposta de la persona entrevistada és “a soles”, s’enceta una línia de preguntes, per tal de conèixer el seu estat de suports familiars o d’amics, si compta amb recursos econòmics, gustos en activitats i si li agradaria estar acompanyat o acompanyada. Per un altre costat, si la resposta és que viu acompanyat d’alguna persona més, l’enquesta aprofundeix en el programa municipal Majors Actius, per veure si el coneix, si participa o no en les activitats i quines propostes d’iniciatives li agradaria practicar.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís per Ontinyent passa de proposar gestionar les Relacions Institucionals a acceptar Consum i Arxiu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here