Ontinyent celebrarà el seu 775 aniversari com a Vila Reial

0
650
Imatge de l'actd de Publicació de Festes

L’alcalde Jorge Rodríguez ho anunciava en la seua intervenció a la multitudinària Publicació de Festes viscuda el passat dissabte a la Plaça Major

“A partir del 9 d’octubre, Ontinyent commemorarà el seu 775 aniversari com a vila Reial”. Així ho anunciava l’alcalde Jorge Rodríguez en la seua intervenció a la multitudinària Publicació de Festes viscuda el passat dissabte a la Plaça Major, acte que obri la recta final cap a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent i que, per primera vegada, es celebrava l’últim cap de setmana de juny. Durant la seua intervenció, l’alcalde també destacava que les festes d’Ontinyent no entenen de fronteres “perquè més que mai volem que les festes siguen internacionals, unes festes que continuen sent un referent de convivència, igualtat i estima a les tradicions”, afirmava.

Als peus del Castell de Festes, l’alcalde Jorge Rodríguez va lliurar al President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, la clau de la ciutat, que simbolitza el periode que s’obri a partir d’ara. L’acte, a més, va donar pas a la presentació del cartell anunciador dels Moros i Cristians, elaborat enguany per Miguel Ángel Bonilla. La Publicació, que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va incloure una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, Gabriel Ferre Campos de la comparsa Almogàvers per part del bàndol cristià; i Ángel Torregrosa de la comparsa Saudites en l’exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, Manuel Penadés de la comparsa Almogavers i Enrique Galbis de la comparsa Moros Espanyols. Els ambaixadors i bandereres (Rubén Montava i Vicent Xavier Vila dels Gusmans, pel bàndol cristià, i José Luis Belda i José Luis Azorín pel bàndol moro) van rebre els poders dels seus predecessors Estudiants i Moros Marinos.

El punt àlgid de l’acte es va produir quan es va fer el simbòlic i tradicional lliurament de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, per part de l’Alcalde, amb el crit de “Dames i cavallers, ja estem en festes!”, que dóna inici a les Festes de Moros i Cristians de 2019. L’alcalde també participava a l’endemà en la presentació del llibre i vídeo promocional de les festes morocristianes d’enguany, acte que en aquest cas tenia lloc al saló d’actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here