Ontinyent celebra els actes religiosos de les festes de Moros i Cristians

0
1241
L'alcalde ha participat en estos actes a la ciutat

Centenars d’espectadors participaven el passat dissabte i diumenge en els actes religiosos de la festa morocristiana

Aquest cap de setmana les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent han viscut alguns dels seus principals actes religiosos en honor al seu patró, el Santíssim Crist de l’Agonia. Així, després d’activitats més lúdiques com les Entrades, la nit d’Alardos o el “Contrabando”, la vesprada del dissabte arribava el torn de la Baixada del Crist.

L’acte començava amb la disparada d’arcabusseria dels moros, que feien sonar els seus trabucs des de l’esplanada del Calvari, i dels cristians, front l’Ermita de Santa Anna. En posar-se el sol, la imatge del Crist, eixia de l’Ermita, acompanyant en processó pels festers i festeres, des de l’escorxador fins a l’església de Sant Carles.

El diumenge a les 8:00 se celebrava la Missa de Campanya, a la Plaça de Santo Domingo, que donava pas a la Diana de Gala. A les 12:00 tenia lloc la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l’Agonia. A la vesprada, a les 18:00, el la imatge del Crist, el “Morenet”, transcorria pels carrers del poble plens d’espectadors que contemplaven la seriosa desfilada de festers i autoritats civils. En arribar el Crist a la Glorieta de Moros i Cristians es disparava un espectacle de focs d’artifici que posava el punt final l’acte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí