Ontinyent bonificarà l’IBI fins un 90% a 80 famílies amb rendes baixes

0
898
Natalia Enguix,, portaveu de la Vall ens Uneix

La ciutat augmenta per cinqué any consecutiu els nuclis familiars amb bonificacions del pagament de l’Impost de Bens Immobles a la vivenda habitual

L’Ajuntament d’Ontinyent bonifica enguany l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) entre el 60 i el 90% a 80 famílies de la ciutat amb rendes baixes, de fins a 801’76 euros mensuals. Per cinqué any consecutiu, l’Ajuntament d’Ontinyent augmenta la xifra de famílies beneficiàries de les subvencions al pagament de l’IBI a la vivenda habitual : si en 2015 van ser 16 les famílies beneficiàries, en 2016 van ser 44, 66 en 2017, 72 en 2018 i ara 80 en 2019.

La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, explicava que la continuïtat a esta línia d’ajudes “respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de nuclis familiars. És una línia en la que s’han anat fent avanços perquè les accions beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava.

Les ajudes són de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534’51 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 534’51 i 801’76 euros, sent estes ajudes considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals.

Natalia Enguix afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent, que porta ja 7 anys tancant els pressupostos amb superàvit i no en dèficit. Des de la regidoria d’Hisenda anem a seguir treballant en esta línia i potenciant-la per prendre mesures que ens permeten atendre les necessitats socials i atendre les persones que menys recursos tenen”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat anuncia la fi dels abocaments d'aigues residuals d'Ontinyent al riu Clariano

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here