Ontinyent bonificarà l’IBI fins un 90% a 80 famílies amb rendes baixes

0
1012
Natalia Enguix,, portaveu de la Vall ens Uneix

La ciutat augmenta per cinqué any consecutiu els nuclis familiars amb bonificacions del pagament de l’Impost de Bens Immobles a la vivenda habitual

L’Ajuntament d’Ontinyent bonifica enguany l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) entre el 60 i el 90% a 80 famílies de la ciutat amb rendes baixes, de fins a 801’76 euros mensuals. Per cinqué any consecutiu, l’Ajuntament d’Ontinyent augmenta la xifra de famílies beneficiàries de les subvencions al pagament de l’IBI a la vivenda habitual : si en 2015 van ser 16 les famílies beneficiàries, en 2016 van ser 44, 66 en 2017, 72 en 2018 i ara 80 en 2019.

La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, explicava que la continuïtat a esta línia d’ajudes “respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de nuclis familiars. És una línia en la que s’han anat fent avanços perquè les accions beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava.

Les ajudes són de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534’51 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 534’51 i 801’76 euros, sent estes ajudes considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals.

Natalia Enguix afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent, que porta ja 7 anys tancant els pressupostos amb superàvit i no en dèficit. Des de la regidoria d’Hisenda anem a seguir treballant en esta línia i potenciant-la per prendre mesures que ens permeten atendre les necessitats socials i atendre les persones que menys recursos tenen”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here