Ontinyent renova la bonificació de l’IBI a 4 empreses per mantenir 19 llocs de treball indefinits creats en 2015

0
782
Jorge Rodríguez, Rebeca Torró i Joan Sanchis, en un ple d' Ontinyent

L’empresa amb més treballadors contractats (11) arriba al 85% de bonificació en adherir-se també a la bonificació de l’IBI Social d’ Ontinyent

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent dóna este dijous llum verd a la renovació de la bonificació de l’IBI a 4 empreses locals per mantenir 19 llocs de treball indefinit creats en 2015. Esta bonificació es va produir després de l’aprovació als plens de 31 de març i 28 d’abril d’eixe any de 4 expedients de declaració d’activitat d’especial interès per foment de l’ocupació, que d’acord amb les bases d’estes ajudes posades en marxa pel Govern d’ Ontinyent, han de sotmetre’s a una revisió anual de compliment de condicions.

De les 4 empreses, la que compta amb més treballadors contractats (11) té una bonificació del 85% de l’impost, ja que al 75% de bonificació per les contractacions s’afegeix un 10% addicional per a acollir-se a altra mesura impulsada pel Govern d’Ontinyent: “l’IBI social” inclòs a la revisió de les ordenances fiscals municipals de 2016, per afavorir les contractacions indefinides en col·lectius especialment desprotegits, amb 10 punts percentuals addicionals a la bonificació.

De les altres 3 empreses, una tindrà una bonificació del 50% per mantenir 5 treballadors; i la tercera i quarta tindran un 20% per mantenir 2 i 1 treballador respectivament, en aquest últim cas amb jornada de 33 hores setmanals (la resta són a jornada completa). En tots els casos, és requisit imprescindible per al manteniment de la bonificació el manteniment dels contractes de treball indefinits i el compromís de què no es produirà el tancament del centre de treball per ser traslladat a altres termes municipals.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, valorava positivament el funcionament d’esta iniciativa posada en marxa per aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica: “un dels eixos bàsics de la gestió del Govern d’ Ontinyent és la promoció econòmica i la generació de llocs de treball amb totes les eines de que pugam disposar. Des del primer moment vam voler aprofitar també les ordenances fiscals a tal efecte, i aquestes novetats que vam introduir l’any passat va en esta línia: combinar la promoció de l’activitat econòmica i la política social per afavorir la generació de llocs de treball indefinits, tenint en compte les dificultats de determinats col·lectius, i en definitiva afavorir a les persones”, concloïa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El cicle de conferències sobre els 400 anys de l’expulsió dels moriscos finalitza esta vesprada

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here