Ontinyent bonifica l’IBI a 7 empreses per crear i mantenir 29 llocs de treball indefinits

0
1787
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda d'Ontinyent

Les 3 noves empreses bonificades estan ubicades al centre comercial El Teler i tindran descomptes del 40 al 60% en el pagament de l’Impost de Bens Immobles

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent donava ahir llum verda a l’atorgament de noves bonificacions de l’IBI a 3 empreses, ubicades al Centre Comercial El Teler, per crear un total de 10 llocs de treball indefinits en 2016. Estes empreses se sumen a les 4 que renovaven el passat mes de març la mateixa bonificació de l’IBI, per arribar a un total de 7 empreses bonificades que han creat i mantingut 29 llocs de treball indefinits a la ciutat. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava en la sessió que esta línia d’ajudes impulsada pel Govern d’Ontinyent “està donant resultats i contribueix a la creació de llocs de treball indefinits”.

Les 3 noves empreses obtenen unes bonificacions del 40 al 60%, incloent a la bonificació un 10% addicional per a acollir-se a altra mesura impulsada pel Govern d’Ontinyent: “l’IBI social” inclòs a la revisió de les ordenances fiscals municipals de 2016, per afavorir les contractacions indefinides en col·lectius especialment desprotegits, amb 10 punts percentuals addicionals a la bonificació.

De les altres 4 empreses bonificades la que compta amb més treballadors contractats (11) té una bonificació del 85% de l’impost, mentre que les restant tenen bonificacions d’entre el 20 i 50%. En tots els casos, és requisit imprescindible per a la renovació de la bonificació el manteniment dels contractes de treball indefinits i el compromís de què no es produirà el tancament del centre de treball per ser traslladat a altres termes municipals.

Joan Sanchis, valorava positivament el funcionament d’esta iniciativa posada en marxa per aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica: “un dels eixos bàsics de la gestió del Govern d’Ontinyent és la promoció econòmica i la generació de llocs de treball amb totes les eines de que pugam disposar. Des del primer moment vam voler aprofitar també les ordenances fiscals a tal efecte, i aquestes novetats que vam introduir va en esta línia: combinar la promoció de l’activitat econòmica i la política social per afavorir la generació de llocs de treball indefinits, tenint en compte les dificultats de determinats col·lectius, i en definitiva afavorir a les persones”, concloïa.

Estes bonificacions s’inclouen al conjunt d’accions per l’impuls a l’activitat econòmica posades en marxa al III Pla “Reactiva Ontinyent”, a les que l’alcalde, Jorge Rodríguez, al·ludia al seu recent balanç dels 2 primers anys de legislatura. Estes accions inclouen també les ajudes a la rehabilitació (que han suposat una inversió de 2’5 milions d’euros entre institucions i particulars); la posada en marxa de l’oficina de l’emprenedor; les inversions en millores a l’Avinguda del Tèxtil i els polígons industrials (per valor de 2’4 milions d’euros); els plans d’ocupació per donar treball a més de 150 persones; les ajudes a empreses per a assistència a fires i creació de catàlegs comercials; o l’impuls a les activitats organitzades a través del CES que han ajudat a convertir a Ontinyent en una ciutat de referència comercial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí