Ontinyent avança que al pròxim FITUR presentarà el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana com a «plat fort»

0
4782
Natàlia Enguix i Sayo Gandia, junt al president de la Diputació, Toni Gaspar.

El President de la Diputació destaca en la fira internacional de turisme l’aposta ontinyentina per impulsar “projectes amb ànima”

El Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana serà el “plat fort” d’Ontinyent a la propera edició de FITUR. Així ho anunciava aquest dijous la regidora de Turisme, Sayo Gandia, qui destacava l’interès de “posar en valor en projecte que després de molts esforços està veient la llum, un espai emblemàtic i de referència autonòmica”, assenyalava. Una aposta que contempla l’aprofitament turístic d’elements històrics, un aspecte en el que es coincideix amb el plantejament de l’edició d’enguany, on s’ha difós el projecte d’Itineraris de la Memòria Democràtica que es posaran en marxa en breu.

El President de la Diputació de València, Toni Gaspar, departia en FITUR amb la regidora de Turisme i també amb la primera Tinent d’Alcalde, Natàlia Enguix, a les quals felicitava per la iniciativa vinculada a la memòria històrica. Gaspar posava de relleu l’aposta ontinyentina “per impulsar projectes amb ànima, que no sols són molt bonics sinó que també arriben a sensibilitzar o emocionar”. Cal recordar que a la seua darrera visita a Ontinyent, Gaspar també posava en valor l’interès del Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent, al temps que anunciava que la Diputació seguirà donant suport a la II fase de la implantació del Museu “al cor de la zona de més intensitat del tèxtil de tota la Comunitat Valenciana», manifestava.

Sayo Gandia agraïa les paraules de Toni Gaspar, explicant que “eixa ànima a la que es refereix el President de la Diputació és la que destilen també els diferents indrets i espais culturals contemplats als Itineraris de la Memòria Democràtica, un projecte que, a més, no sols té valor històric sinó també pedagògic, i que tindrà gran utilitat per a la comunitat educativa”. La regidora alorava molt positivament l’acollida a l’audiovisual sobre els Itineraris presentat a Fitur, reivindicava la presència i visibilitat dels pobles d’interior dins del conjunt

d’espais turístics projectats a la Comunitat Valenciana, i apuntava que tot i les limitacions existents en una edició de la fira en la que no s’han pogut fer exhibicions o demostracions folklòriques, s’ha pogut conèixer propostes interessants de les diferents comunitats autònomes i empreses participants.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí