Ontinyent avança la instal·lació del Castell de Festes pel buidatge dels locals on s’ubicarà el Museu del Tèxtil

0
1625
El castell ja està sent instal·lat a la plaça Major d'Ontinyent

Els elements del castell s’emmagatzemaven a l’antiga fàbrica Revert i la seua col·locació evitarà el seu trasllat a altre espai per a només uns dies

L’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat un mes la col·locació del Castell de Festes a la Plaça Major, que habitualment es realitza a mitjans de juliol. El motiu és el buidatge de l’antiga fàbrica de Revert, espai on es venien enmmagatzemant els elements del castell, i on van a iniciar-se de manera imminent els treballs per la creació del futur Museu Valencià del Tèxtil.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “elements com les barreres del bou o senyals de trànsit han estat traslladats a altres espais municipals, però fer el mateix amb la tarima i el castell de festes no tenia sentit, ja que ens pocs dies l’havíem de muntar igualment, i avançant el muntatge optimitzem i agilitzem el treball dels operaris que estan fent el trasllat”, manifestava.

El castell de festes és testimoni directe des de fa més de 30 anys de les festes de Moros i Cristians, i als seus peus tenen lloc alguns dels principals moments de la festa, com el Pregó, l’Entrada de Bandes, les Ambaixades o el Contrabando. Una volta finalitzada la seua col·locació, que requereix de l’ajuda d’una grua de grans dimensions, la Societat de Festers podrà procedir al seu engalanat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí