Ontinyent serà el municipi amb més aules públiques de 2 anys de la Comunitat Valenciana

0
1327
Jorge Rodríguez, alcalde d' Ontinyent,i Óscar Borrell, regidor d'Educació

Ajuntament d’ Ontinyent, Generalitat i Diputació invertiran 900.000 euros en infrastructures educatives en la ciutat durant els propers mesos

Ontinyent serà el proper curs el municipi amb més aules públiques d’educació infantil de 2 anys de la Comunitat Valenciana, després que la Conselleria d’Educació haja confirmat esta setmana que el col·legi Rafael Juan Vidal comptarà amb una d’estes aules, afegint-se així a les que ja tenen el Martínez Valls, Vicente Gironés i Bonavista.

L’alcalde Jorge Rodríguez, ha destacat les millores en les infrastructures educatives de la ciutat, aportacions que junt a les que faran l’Ajuntament i la Diputació xifra en “900.000 euros abans de final d’any en diversos centres públics”, assenyalava.

En aquest sentit, cal recordar la inversió prevista per la Conselleria d’Educació de 545.000 euros en millores d’infrastructures al col·legi públic Vicente Gironés per a la renovació de la xarxa elèctrica, la retirada d’una coberta d’amiant i la instal·lació d’un ascensor, obres a executar en estiu. A esta quantitat cal afegir els 130.000 euros que aportarà la Diputació per al canvi de finestres i portes del col·legi Martínez Valls; i els 194.000 que la Junta de Govern de l’Ajuntament aprovava hui divendres destinar al projecte de la coberta del Col·legi Bonavista, un dels més votats al procés “Ontinyent Participa”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que en total, la ciutat comptarà amb 72 places publiques de 2 anys en l’oferta per al proper curs, puntualitzant que “per a aconseguir-ho cal recordar que l’Ajuntament també s’ha implicat no sols demanant esta quarta aula sinó també adequant les instal·lacions per a que estigueren en les condicions necessàries”, assenyalava. Borrell recordava que a estes noves places cal afegir les de les aules recuperades que en la legislatura anterior es van suprimir als col·legis Bonavista, Vicent Gironés i Martínez Valls, on a més es va desdoblar la unitat que s’havia suprimit.

A més a més, i atenent a les al·legacions presentades des del Consell Escolar ontinyentí, s’ha aconseguit una baixada de ràtio infanil de 3 anys des de 25 a 23, i es mantenen totes les aules a l’escola pública i concertada al municipi. El regidor recordava que a Ontinyent s’utilitza el bono infantil de la Conselleria en les escoletes concertades per a tots en les mateixes condicions, i destacava que amb l’augment de 29 xiquets i xiquetes censades a Ontinyent es compta amb 332 xiquets i xiquetes en 17 aules d’infantil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here