Ontinyent augmenta un 20% dels seus pressupostos participatius i arriba als 600.000 euros

0
1310
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda d'Ontinyent

Veïns i associacions poden presentar del 18 de juny al 6 de juliol les propostes a un procés que es perllongarà fins a octubre

‘Ontinyent Participa’ el pioner procés participatiu que impulsa el Govern d’Ontinyent, augmenta el seu pressupost inicial en un 20% per a arribar als 600.000 euros. L’Ajuntament ha fet públic aquest dijous el calendari de l’edició que designarà els projectes a executar en 2019, a partir de les propostes ciutadanes que es podran presentar des del proper dilluns 18 de juny, i que finalitzarà amb la fase de votacions al proper mes d’octubre.

El regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha destacat que “en cada edició des que es va posar en marxa el procés en 2014 hem augmentat la partida, i enguany ho fem amb el major increment percentual i quantitatiu de totes les edicions: un 20% més i 100.000 euros que demostren novament l’aposta del Govern d’Ontinyent per l’impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal”, manifestava.

Sanchis posava de relleu que amb la quantitat assignada per a Ontinyent Participa 2019, els veïns i veïnes hauran pogut decidir el destí de més de 3 milions d’euros d’inversions en 5 anys, “amb quantitats que per altra banda sempre han estat més elevades a les que en principi s’han previst de manera inicial, gràcies a comptar amb l’ajuda d’altres administracions com la Diputació de València”, recordava.

La regidora de Ciutadania, Virtudes González, destacava per la seua part les millores continues que ha tingut el procés, “que ara és més àgil que a les primeres edicions, dóna més protagonisme al Consell de Ciutat i té lloc en uns terminis que permeten guanyar temps per a l’execució d’unes actuacions que molt a sovint requereixen de molts tràmits i gestions que dificulten l’inici de les obres”, assenyalava.

El calendari del procés de les obres a executar en 2019 comença el proper dilluns amb l’inici de la fase de presentació de propostes ciutadanes (del 18 de juny al 6 de juliol, a través de la web www.ontinyentparticipa.es o del Registre General de l’Ajuntament).

Posteriorment hi haurà un període d’informació tècnica (mesos de juliol i agost), i una volta estiguen els informes que parlen de la viabilitat i el pressupost previst de les actuacions, les propostes passaran pel Consell de Ciutat, que farà en la primera quinzena de setembre una primera selecció de propostes per a remetre als consells sectorials. Seguidament serà torn per a la remissió d’informació i anàlisi dels consells sectorial i el consell de ciutat (segona quinzena de setembre) triant-se els 10 projectes finalistes. Estos seran objecte posteriorment d’una presentació pública i d’informació a la ciutadania del 1 al 12 d’octubre. Finalment, les votacions es realitzaran del 15 al 19 d’octubre.

Respecte de l’estat de les obres pendents d’execució a ‘Ontinyent Participa’, el regidor ha explicat que la rehabilitació de la Glorieta està en fase de redacció del projecte; la reurbanització de Sant Antoni serà sotmesa a un procés de participació veïnal que ja està en marxa; la creació de l’espai per a la realització de concerts està sent acordada amb els propietaris dels terrenys; i tant les millores a l’entorn del riu Clariano com la coberta del col·legi Bonavista es troben en fase de contractació i s’executaran a l’últim trimestre de l’any.

Joan Sanchis, que recordava que aquest procés ha servit de model a processos participatius de diverses ciutats, animava a la ciutadania “a seguir involucrant-se i participant, ara presentant les propostes d’allò que consideren necessari i posteriorment per a decidir què és allò que volen que es faça”, concloïa el regidor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here