Ontinyent aprova per unanimitat la nova ordenança de plusvàlua

0
2839
Natàlia Enguix, regidora d'Hisenda.

L’Ajuntament preveu mantenir els ingressos gràcies a l’augment de la quantitat de transaccions

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava a la seua última sessió la nova ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, la coneguda com a “plusvàlua”, que grava la compravenda d’immobles a la localitat. La nova ordenança, aprovada per unanimitat, s’ha dut a terme atenent els canvis a la legislació general del Govern d’Espanya, que introdueix entre altres coses modificacions al sistema de cobrament.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que la nova ordenança compta amb diverses modificacions favorables al contribuent, com és el fet que en cas que no s’incremente el valor o hi haja devaluació no s’aplique l’impost; o que en cas d’incrementar-se el valor es faça el càlcul més beneficiós per al contribuent. Tot i que en principi els canvis podrien reduir la recaptació municipal, Enguix explicava que no es preveu una minva important dels ingressos previstos al pressupost d’enguany en aquest concepte degut a l’augment de les transaccions immobiliàries derivades de la millora de la situació econòmica, que està superant les previssions inicials.

Així, es manté la quantitat de 520.000 euros prevista al pressupost d’enguany, un 8% superior a la projectada en 2021, gràcies a l’increment en la compravenda d’habitatges registrada al passat exercici, que s’afegeix a l’augment de les llicències d’obra per a la construcció i reforma d’immobles. Altre factor que contribueix al manteniment dels ingresos municipals és altra de les novetats de l’ordenança, al punt que es concreta que a partir d’ara també tributaran les operacions en les quals transcórrega menys d’un any entre l’adquisició i la transmissió de l’immoble. Les persones propietàries disposaran d’un periode de 10 dies per a fer alegacions des del moment que l’Ajuntament els comunique la liquidació.

Per altra banda, Natàlia Enguix explicava que l’Ajuntament mantindrà les bonificacions del 95% en la plusvàlua als propietaris d’habitatges del carrer Cantereria, on es preveu demolir les vivendes que està adquirint el consistori per crear una zona verda inundable.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí