Ontinyent aprova les ordenances fiscals de 2023 amb el suport de la Vall ens Uneix i Compromís i l’abstenció del PP

0
6433
Compromís també va dpoonar suport a les ordenances.

Les ordenances es caracteriten fonamentalment per la congelació d’impostos i taxes vigent en la ciutat des de l’any 2012

“El que toca ara és seguir ajudant a la ciutadania no pujant els impostos i continuar fent més amb menys, que és el que venim fent estos anys. Crec que els impostos d’Ontinyent serà l’únic que no pujarà l’any que ve”. Així ho expressava la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, al ple municipal que aprovava aquest dijous amb 19 favorables (La Vall Ens Uneix i Compromís) i 2 abstencions (PP) una nova congelació impositiva, tot i el context de l’augment de l’IPC.

Així, la congelació de la part municipal dels impostos i taxes vigent en la ciutat des de l’any 2012 es mantindrà en 2023, el que en l’actual context “suposa, de fet, una rebaixa de la càrrega fiscal per als nostres veïns i veïnes”, una mesura que es pren sense obviar “que la pujada de preus també afecta al dia a dia de l’Ajuntament i que tot estem pagant-ho més car”, explicava.

Altre aspecte destacat de la revisió d’ordenances és el manteniment de totes les bonificacions que es venen aplicant, tant al foment de la generació d’energies netes, com a la promoció econòmica i la creació d’ocupació de qualitat, entre altres, una mesura “que està servint per que cada vegada més particulars i empreses estiguen apostant per fonts d’energies renovables i mantenir o crear llocs de feina”.

També s’ha introduït un recàrrec del 40% en l’Impost de Bens Immobles als grans propietaris, (aquells que disposen més de 10 habitatges o locals i els tenen desocupats) per abaratir i facilitar l’accés a l’habitatge; es suprimeix el pagament de la plusvàlua als fills i filles de dones víctimes de violència de gènere; i s’incorpora una rebaixa als preus per als mercats ambulants, “una aposta per dinamitzar el mercat del dilluns que se suma a la rebaixa que ja aplicàrem en el mercat de dalt”, recordava.

En definitiva, “una política fiscal ajustada a la realitat del moment i amb la qual busquem una recaptació justa que permeta a l’Ajuntament seguir aplicant les polítiques que tan bon resultat venen donant i que són tan ben apreciades per la ciutat d’Ontinyent”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí