Ontinyent continua anuncia 200.000 € en millores urbanes al conjunt històric del barri de la Vila

0
1332
Imatge de l'entrevista de Jorge Rodríguez amb els veïns del barri de la Vila d'Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explica als veïns del barri la intervenció que s’iniciarà esta setmana entre el carrer Sant Pere fins la plaça de Sant Pere de Verona

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat a l’Associació de Veïns de La Vila les obres de millora urbana que van a iniciar-se esta setmana al barri, pressupostades en 200.000 euros. L’alcalde, que acudia acompanyat pels regidors, Jaime Peris, Joan Sanchis, Manuel Cuesta i Virtudes González, així com per l’arquitecte tècnic de l’obra, explicava els detalls de la que serà la II Fase de les obres de reurbanització integral del tram comprés entre els carrers Sant Pere i Cordellat i la Plaça de Sant Pere, una zona on no s’ha actuat en 30 anys, i on els veïns reclamaven una intervenció.

Jorge Rodríguez assenyalava que estes obres, incloses al Pla d’Eficiència Urbana 2016/2017, donen continuïtat a la reurbanització ja executada en a l’entorn del carrer Esglèsia i la Plaça de Sant Roc en l’anterior legislatura, “i torna a mostrar amb fets el compromís del Govern d’Ontinyent amb aques barri, on no sols apostem per reurbanitzar, sinó també per rehabilitat i revitalitzar, com mostren els més de 700.000 euros en ajudes atorgades per l’Ajuntament per rehabilitar cases en esta zona, els 150.000 euros per millores d’equipaments a la Casa Barberà o l’aposta per portar gent jove al barri amb la residencia d’estudiants”, recordava. L’alcalde també avançava que estes obres es veuran continuades per una tercera fase des del tram on s’actuarà ara fins al carrer Trinitat.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que en l’actuació que començarà esta setmana es procedirà a la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i sanejament, unificació vorera i via amb una trama de llambordes que millorarà la seguretat i la comoditat dels vianants, millores a la xarxa de clavegueram, enllumenat i instal·lacions elèctriques, pavimentació i senyalització, dotant d’una nova imatge els carrers.

A esta intervenció s’afegeixen també estos dies al barri les d’ampliació de les voreres del carrer de La Magdalena, per fer més accessible als vianants el trànsit entre el Carrer Major i els accessos al Palau de la Vila i l’esglèsia de Santa María, obra pressupostada en altres 30.000 euros.

La Presidenta de l’Associació Veïnal, Puri Ruiz, mostrava la satisfaccions dels veïns per les obres, així com per el seguit d’intervencions que esta executant l’Ajuntament a La Vila “ja que estan bolcats amb el barri i estem contents, després de molts anys als que no s’havia fet res”. Tant la Presidenta com el regidor demanaven paciència als veïns per les molèsties que puguen ocasionar les obres.

En estar les obres estan incloses dins de l’àrea de protecció del BIC “Conjunt històric Barri de la Vila”, l’ajuntament d’Ontinyent ha contractat amb un arqueòleg extern el seguiment i supervisió arqueològica de l’obra, arqueòleg amb el que el contractista adjudicatari va a col·laborar. L’actuació compta a més amb el vist-i-plau de la Comissió Municipal d’Assessorament del Patrimoni Històric-Artístic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí