Ontinyent amplia les ajudes per a participació fires, missions comercials i catàlegs d’empreses

CaixaBank - MyBox

0
953
Imatge de la reunió de l'alcalde d' Ontinyent, Jorge Rodríguez, amb empresaris

L’ordenança d’ Ontinyent inclou 5 nous conceptes subvencionables i diferents aspectes per agilitzar i millorar el procés de justificació d’ajudes

L’Ajuntament d’ Ontinyent ha ampliat la seua línia d’ajudes per a participació fires, missions comercials i catàlegs per a empreses locals, atenent les peticions formulades per aquestes. El ple municipal aprovava a la seua última sessió una proposta del regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, que inclou 5 nous conceptes subvencionables i diferents aspectes per agilitzar i millorar el procés de justificació de les ajudes. Estos canvis han estat realitzats en base a les propostes i suggeriments plantejades per les 20 empreses beneficiàries de 28 ajudes en la primera edició (2016), per un total de 47.000 euros.

Pablo Úbeda recordava que “el que es pretén amb aquestes ajudes es fomentar i ajudar a les empreses de la nostra Ontinyent a la a la seua internacionalització i per tant a la generació d’activitat econòmica i creació de riquesa a la nostra ciutat. Tal com va dir el nostre alcalde Jorge Rodríguez en l’encontre que vam mantenir amb els beneficiaris el passat 25 de gener, des del Govern d’Ontinyent volem que les ajudes siguen el més profitoses possible, i per això apostem per treballar colze a colze amb les empreses, a les que agraïm la seua implicació”.

Entre les propostes incloses com a noves despeses subvencionables de les ajudes estan la confecció de mostraris per a la participació en fires; el transport de la mercaderia de l’empresa per a la participació en les fires; l’adequació de l’estand; l’elaboració de material promocional o la confecció de targetes de visita.

A més s’han inclòs diferents aspectes per agilitzar, homogeneïtzar, harmonitzar i millorar el procés de justificació de les ajudes, així com també s’amplia el període despeses fins al 31 de desembre. Al cas de les ajudes a la participació en fires també s’inclouen despeses realitzades a partir del 1 de setembre de l’any anterior per a les actuacions que es realitzen al 1er trimestre de l’any. La subvenció continua sent de fins al 50% dels costos i l’import màxim de l’ajuda no podrà superar els 3.000 euros, i les ajudes regulades en estes bases són compatibles amb aquelles que puguen ser atorgades per altres administracions o ens públics pel mateix concepte.

La modificació d’ordenances permetrà incloure estes millores de cara a la segona convocatòria d’estes subvencions, que en la primera edició van formar part de ‘ Ontinyent empren amb tu’, una de les tres línies en que s’estructuren les accions del III Pla de Reactivació Econòmica i foment de l’Ocupació impulsat pel Govern d’ Ontinyent, que també va incloure en 2016 accions com la posada en marxa la nova Oficina de l’Emprenedor, l’impuls a una línia de microcrèdits amb la participació de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i Innovall; les ajudes al lloguer de naus i locals o les bonificacions de l’IBI a empreses que han creat llocs de treball indefinit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here