Ontinyent, Alcoi i empresarials s’uneixen per la contractació de professionals qualificats al tèxtil

0
612
Imatge de la presentació del projecte
Imatge de la presentació del projecte

La patronal tèxtil valenciana ATEVAL, ACETEX (patronal tèxtil de l’Alcoià-el Comtat), juntament amb els Ajuntaments d’Alcoi i Ontinyent, AITEX i l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, -únic centre públic que imparteix l’especialitat de fabricació i ennobliment de productes tèxtils en tota la Comunitat Valenciana-, col·laboraran en l’objectiu de la formació de professionals qualificats per al sector tèxtil. Dins del programa ‘Descobreix la nova empresa tèxtil. Forma’t i aposta pel teu futur’ es pretén cobrir la creixent demanda de les empreses tèxtils.

Representants d’estes entitats es reunien per presentar aquest Pla estratègic de dinamització del sector tèxtil i de promoció de la formació de professionals qualificats. El pla s’emmarca dins les conclusions a les quals ha arribat un estudi sobre les necessitats reals del sector i cap a on ha d’anar l’oferta formativa. De l’estudi, entre altres qüestions, es desprèn que les competències requerides per les empreses a l’hora de cercar treballadors, les ofereix el grau mitjà de tèxtil, i apunta que les assignatures impartides en el programa de formació dual de l‘IES Cotes Baixes aporten totes les qualificacions que puguen ser sol·licitades per les diferents tipologies d’empreses tèxtils situades en el territori. D’altra banda, el públic objectiu interessat a cursar estudis en tèxtil es troba en les franges d’edat de 18 a 20 anys i de 25 a 34 anys, per la qual cosa els esforços per a captar nous alumnes dins d’aquest col·lectiu, es van a orientar a aquest grup d’edat.

Des de l’estudi s’afegeix que, a causa de la mitjana d’edat de la majoria dels treballadors de les empreses tèxtils, s’està començant a produir un relleu generacional que suposa una creixent demanda en les necessitats de contractació per a les 295 empreses tèxtils censades en les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, i el Comtat, havent-se produït en l’últim any 675 contractacions.

Els presidents, León Grau, de ATEVAL i José Vicente Ponzoda, de ACETEX, han destacat que el sector necessita professionals qualificats, les plantilles de treballadors tenen una mitjana d’edat elevada i en breu les imminents jubilacions comportaran la contractació de nova mà d’obra. En aquest sentit ambdues entitats han realitzat una aposta ferma per la formació dels treballadors i s’han compromès a contractar a tots els alumnes que acaben el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tèxtil que ofereix l’IES Cotes Baixes a Alcoi.

Per la seua banda, els regidors de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, i el d’empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, Manolo Gomicia, han coincidit en ressaltar el suport total dels seus consistoris a una iniciativa “que afavoreix una millor formació dels professionals del tèxtil i que va a comportar un major accés a llocs de treball de qualitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here