Ontinyent convoca una quarta tanda d’ajudes al lloguer de naus i locals després d’augmentar un 65%

0
1235
Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica d'Ontinyent

L’Ajuntament d’ Ontinyent va duplicar en 2016 els expedients tramitats i triplicat l’import de les ajudes concedides respecte a l’any anterior

El Butlletí Oficial de la Província de València ha procedit a la publicació de la IV convocatòria d’ajudes per a l’arrendament de naus i locals inscrits al conegut com a ‘Banc de Naus i Locals’. Es tracta d’una línia de subvencions creada pel Govern d’ Ontinyent per tal de fomentar la implantació de noves empreses i negocis al municipi, que va veure en 2016 augmentar un 65% els lloguers i un 51% les inscripcions respecte a l’any anterior.

El Banc de Naus i Locals és una borsa de naus industrials i locals comercials que estiguen sense activitat. Els propietaris les ofereixen en règim de lloguer a un preu preferent, mentre que l’ajuntament afavoreix el pagament del lloguer en tant que el 50% de la subvenció que es puga concedir a l’emprenedor va directament al propietari dels locals i naus, a través dels diversos Plans de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació que posa en marxa periòdicament. Les ajudes s’acoten al lloguer de locals comercials i naus industrials que es troben desocupades als polígons industrials, i també a determinades zones de la ciutat on es vol incentivar l’obertura de nous per tal d’impulsar la seua densitat comercial i convertir-les en un punt d’atracció per a residents i visitants.

Així, podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques, que inicien una activitat empresarial la qual haurà d’estar ubicada als polígons industrials o als carrers Maians, Josep Melcior Gomis, Plaça Sant Domingo i Alcalde Paco Montés. Segons consta a la convocatòria publicada el passat dilluns 24 d’abril, les sol·licituds podran presentar-se fins el dia 31 d’octubre de 2017, trobant-se tota la informació i documentació necesaria en la web de l’ajuntament, a la secció promoció econòmica.

En xifres globals des que es va posar en funcionament, el banc de naus i locals comptava amb 52 espais donats d’alta en 2014 i 57 en 2015, passant a 86 en 2016. El total d’espais llogats, que era de 15 en 2014 i 17 en 2016, ha passat a 28; els expedients tramitats han passat de 6 a 11, i les ajudes concedides de 2.600 a més de 8.900 euros. El consistori, a més, ha duplicat els expedients tramitats respecte a 2015 i triplicat l’import de les ajudes concedides respecte a l’any anterior en aquest programa.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, animava als emprenedors “a descobrir i aprofitar tot el seguit d’avantatges que tenen al seu abast per portar a terme la seua activitat a Ontinyent, no sols amb el banc de naus, sinó també amb les bonificacions de l’IBI a les empreses generadores de llocs de treball indefinits; les ajudes a empreses per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires nacionals i internacionals i tot un seguit de possibilitats de les que es poden informar en l’Oficina de l’Emprenedor que hem creat al Carrer Major”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí