Ontinyent convoca ajudes per subvencionar l’IBI a famílies amb ingressos de fins a 800 euros

0
1107
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda d' Ontinyent

Les ajudes per al pagament de l’impost a la vivenda habitual en Ontinyent poden arribar al 90% del seu cost

Les unitats familiars d’ Ontinyent amb ingressos de fins a 801, 76 euros mensuals podran beneficiar-se de les subvencions que ha convocat l’Ajuntament per al pagament de les despeses relatives a l’Impost de Bens Immobles (IBI) de la vivenda habitual.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, recordava que l’any passat es va canviar el límit d’estes ajudes, a les quals anteriorment sols es podia optar amb ingressos de fins a 645 euros al mes, “un canvi que respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de famílies. És una línia en la que hem anat fent avanços perquè les accions beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava. Cal recordar que si en 2015 van ser 16 les famílies beneficiàries, en 2016 es va arribar a 44 famílies gràcies a l’ampliació del límit màxim d’ingressos en l’ordenança municipal.

Les ajudes podran ser de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534’51 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 534’51 i 801’76 euros, sent estes ajudes considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals. El termini per a presentar les sol·licituds serà des del dia 1 de juny de 2017 fins el dia 31 de juliol de 2017, ambdós inclosos.

Joan Sanchis afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent als últims anys, que ens permeten també prendre mesures per atendre les necessitats socials i ajudar a les famílies d’Ontinyent que menys recursos econòmics tenen, perquè una de les accions que identifiquen a aquest Govern és la seua aposta per la política social”, manifestava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here