Ontinyent adjudica obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana per valor de 232.000 euros

0
1727
Reunió al CEIP la Solana d'Ontinyent.

Óscar Borrell destaca que amb el finançament de la Generalitat i la gestió integral de les actuacions per part de l’Ajuntament, “Edificant serà un punt d’inflexió per a l’educació a la ciutat”

L’Ajuntament d’Ontinyent adjudica diverses obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana, per import de 232.000 euros. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que “són intervencions que inclouen nombroses millores a estos centres i que estan incloses al Pla Edificant, les actuacions del qual, amb el finançament de la Generalitat i l’esforç municipal en la gestió integral dels processos de contractació i execució de les obres, van a suposar un punt d’inflexió per a l’educació a la ciutat”, manifestava.

En concret, les obres a executar a l’IES Pou Clar s’adjudiquen a l’empresa Vivendio Sostenibilidad Energética, SL, per un import de 149.959 euros Iva inclòs. Segons s’explica a la memòria valorada del projecte, es repararan fissures existents a l’edifici de Formació Professional i es reforçarà el mur-voladís del trinquet. Altra actuació serà la instal·lació de radiadors amb més potència tèrmica, aparellada a canonades d’impulsió i altres elements de calefacció. Igualment, es substituiran elements de distribució d’aire als tallers de pràctiques, les rampes de regulació de gas a una de les calderes i s’instal·larà vàlvules termostàtiques i nous sistemes de controls en radiadors. Pel que fa a l’enllumenat, es crearan dos circuits independents del hall d’accés i el porxó exterior de l’edifici; i es substituirà els tubs fluorescents de les lluminàries per tubs LED.

Borrell incidia en què “aspectes com la sectorialització de la climatització suposen una important millora no sols en el benestar de l’alumnat, sinó també en l’eficiència energètica per la qual venim apostat, en estes actuacions, tal com vam fer en el CEIP La Solana amb el canvi de calderes i instal·lació de noves finestres”. El regidor també explicava que a la nova actuació prevista al CEIP LA

Solana, que s’adjudiquen a l’empresa Construcciones Enciso y José, SL per import de 82.038 euros, “suposaran en aquest cas sobretot una important millora als patis i zones d’esplai del centre, que redundaran en un benefici pedagògic per a l’alumnat”, destacava.

Les actuacions inclouran la protecció dels pilars de l’accés al centre, la substitució de les portes de fusteria exterior i la reforma de les pistes esportives. Pel que fa als 14 pilars del porxo d’accés principal, es proposa cobrir la base circular en cadascun dels suports amb proteccions tubulars. Quant a la fusteria exterior, va a actuar-se en un total de 9 portes. L’antiguitat d’aquestes (el centre es va inaugurar el 1991), així com la freqüència d’ús que reben, fan necessària la seua substitució, de manera que es disposarà una nova fusteria d’alumini reforçada per a augmentar la durabilitat, amb millor aïllament tèrmic i doble vidre de seguretat.

Finalment, pel que respecta a les pistes esportives, es pretén intervindre en la superfície d’aquestes, per a eliminar les clivelles i fissures mitjançant la realització d’una nova solera de formigó que permeta regularitzar tota la superfície, sobre la qual es realitzarà el paviment esportiu. En tots dos casos, les obres van estar demandades i aprovades pels respectius Consells Escolars dels centres i en el Consell Escolar Municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here