Ontinyent adjudica les obres d’estabilització del talús de la Cantereria per prop de 500.000 euros

0
2644
Reunió amb tècnics i veïnat sobre les obres del talús de Cantereria.

L’empresa Guerola Transer SLU s’encarregarà de les obres a la part posterior dels habitatges que s’enderrocaran per crear la nova zona verda

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat per 497.313 euros Iva Inclós les obres d’estabilització del talús posterior a la Cantereria. Es tracta de la primera de les actuacions que faran realitat el nou parc inundable de la Cantereria, una zona verda que, tal com explicava el regidor de Territori, Joan Sanchis, “permetrà acabar amb el perill per a les persones i sumar un nou espai d’oci natural més semblant al llit original del riu, que va ser alterat per les edificacions”.

En concret, serà l’empresa Guerola Transer SLU qui s’encarregarà d’esta actuació, que té com a objectiu estabilitzar les terres de la part posterior als habitatges a enderrocar. Una volta finalitze s’inicien les obres, estes tindran una durada estimada de 3 mesos. El talús es troba a la part posterior dels habitatges del carrer Canterería, entre el Barranc del Camí dels Carros i l’Escorxador Municipal, amb accés superior al talús pel carrer Rondalla de Rondalles.L’actuació té un àmbit d’uns 430 metres lineals i l’àrea d’actuació s’acosta a uns 7000 metres quadrats en projecció horitzontal (que es preveu que s’incremente donades les fortes pendents dels talussos a tractar) i un perímetre d’actuació entorn a 1200 metres.

Entre les millores que l’empresa incloïa al projecte estan la recuperació de la senda entre els carrers Rondalla de Rondalles i Cantereria; el tancament perimetral de la capçalera del talús i de la coronació dels murs de contenció, i la instal·lació de jardineria i sistemes de reg. Al seu conjunt, l’actuació de regeneració de l’entorn de la Cantereria, adquisició i demolició d’habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de les famílies que les ocupen i la creació del nou espai verd, suposaran una inversió de prop de 4 milions d’euros cofinançada al 50% per la conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament, comptant el consistori amb una aportació europea dels fons FEDER per fer front a la seua part.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí