Ontinyent adjudica la reforma i ampliació del CEIP Martínez Valls per prop de 1’8 milions d’euros

0
507
L'alcalde Jorge Rodríguez ha visitat el centre escolar.

L’Alcalde i el Regidor d’Educació visiten les obres de l’espai d’aularis prefabricats que emprarà l’alumnat mentre s’execute l’actuació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat les obres de Reforma i Ampliació del CEIP Martínez Valls a l’empresa Vainsa Infraestructuras, SL, per un import de 1.770.867’35 euros iva inclós, incloent a més prop de 80.000 euros en millores asumides per l’empresa. Es tracta d’una de les principals inversions contemplades dins del pla Edificant que finança la Generalitat Valenciana i gestiona i executa el consistori ontinyentí, i que es preveu iniciar el proper any, una volta estiguen a punt els aularis prefabricats que ha d’emprar l’alumnat mentre s’execute l’obra.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat del regidor d’Educació, Óscar Borrell; el director del centre, Rafa Alfonso; i diversos tècnics, visitaven aquest dimarts les obres d’estos aularis, que està instal·lant la Conselleria d’Educació en uns terrenys adequats per l’Ajuntament amb una inversió municipal de 106.024 euros iva inclós. L’alumnat es preveu que siga traslladat aprofitant les vacances de Setmana Santa i Pasqua a aquest espai, que posteriorment també serà aprofitat per l’alumnat del CEIP Vicente Gironés quan també s’excuten les obres del pla “Edificant” en aquest centre.

Jorge Rodríguez destacava la “bona noticia” que suposa l’adjudicació de les obres del CEIP Martínez Valls, “amb les que es vol donar resposta a les demandes del centre de poder comptar amb unes instalacions millor equipades i més modernes, cosa que redundarà en la qualitat de la formació de l’alumnat”. El primer edil explicava que una volta estiga traslladat l’alumnat, el termini d’execució de l’obra serà de 12 mesos.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava el fet que l’adjudicació de l’obra haja inclós totes les millores contemplades al plec de condicions, entre les quals estan un sistema de regulació dels radiadors, la reforma de la cuina, i la dotació de jocs i equipaments infantils. L’edil també explicava que l’empresa adjudicatària és la mateixa que està executant l’obra de l’IES Elies Tormo d’Albaida (també dins de “Edificant”), a més de l’Hospital General d’Elx. Quant als aularis prefabricats, Borrell posava de relleu la “bona coordinació” que està havent entre l’Ajuntament i la Direcció General d’Infrastructures per a la posafa en marxa d’estos aularis “que comptaran amb aire acondicionat, espais d’accés cobert i zones d’esplai, per tal que les condicions per a l’ensenyament siguen les òptimes”.

Des del centre, el seu director, Rafa Alfonso, també valorava positivament l’adjudicació de l’obra i la marxa de la instal·lació de les aules prefabricades, mostrant “l’expectació” de la comunitat educativa “perquè el procés per fer realitat les millores que desitjaven segueix avançant, i que adaptaran el centre a les docències del segle XXI”.

Construcció d’un gimnàs i reforma integral de l’edifici de primària

Les obres del CEIP Martínez Valls contemplen la construcció de nova planta d’un gimnàs amb vestidors i magatzems (que també utilitzaran els clubs esportius locals que entrenen al col·legi) per a completar el programa del perfil de 12 unitats, ubicats la zona sud-est de la parcel·la junt a la pista coberta. A més a més es faran intervencions als dos edificis originals del centre, datats en 1985.

L’aulari d’infantil, que va ser objecte d’una ampliació de dues unitats al voltant de l’any 2000 arran de la implantació del primer cicle d’infantil de 3 anys, serà objecte d’una nova ampliació de dues unitats per la implantació del cicle de 2 anys, així com diverses reformes que inclouen millores a la climatització, renovació de la instal·lació elèctrica i la fusteria interior.

A l’aulari de primària, es planteja també la renovació de la instal·lació elèctrica; millores als banys; la incorporació d’un sistema de protecció solar a les finestres de la façana sud; la redistribució de les aules de música i informàtica per a dotar-les de mes espai; o el canvi de la caldera de calefacció de gasoil per alta de gas natural, entre d’altres.

Quant a les obres d’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats va estar adjudicada en concurs públic a l’empresa local Reycops, SL, i s’executen per adaptar una parcela rectangular de 4.000 m² ubicada al n.58 del carrer José Iranzo, de propietat municipal, per a salvar el desnivell existent. La parcel·la, fins ara destinada a usos dotacionals, està dotant-se d’enllumenat, connexions a subministre d’aigua potable, sanejament, subministrament elèctric o instal·lació de comunicacions, entre d’altres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí