Ontinyent adjudica la redacció del projecte que reurbanitzarà el carrer de Sant Antoni donant prioritat als vianants

0
2719
Carrer Sant Antoni d'Ontinyent

El projecte tindrà en compte les directrius del procés de participació ciutadana realitzat per redissenyar la zona així com les indicacions del PMUS

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat a la UTE Miguel del Rey Aynat–AIG Arquitectura els treballs de redacció del projecte d’obra de reurbanització del carrer de Sant Antoni, al barri del Poble Nou. Els treballs, adjudicats per 63.525 euros iva inclòs, contemplen diversos aspectes com la direcció d’obra, execució, seguretat i salut, programació i seguiment del control de qualitat de l’actuació. Estos treballs de redacció es realitzaran als propers mesos, donant pas a la licitació i inici de l’execució del projecte ja en 2021.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “tot es farà d’acord amb les directrius apuntades a l’informe del procés de participació ciutadana realitzat per redissenyar la zona, així com les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), dos documents dels quals s’extrau com a principal conclusió que aquest redisseny estarà marcat per una aposta per posar en primer plànol als i les vianants, la seua confortabilitat i la seua seguretat”, explicava.

Entre els aspectes que regiran la redacció del projecte d’obra es troba també el respecte pel valor històric i simbòlic del carrer, que formava part del traçat de Gandia a Castella i el primer que es va empedrar a tot Ontinyent; la millora de la qualitat ambiental de l’espai i les seues infrastructures, renovant el subministrament d’aigua, clavegueram i aprofitant per a instal·lar gas ciutat i telecomunicacions; o la creació d’un espai d’estada confortable i accessible en la part est, ampliant i millorant la zona d’esplai existent en l’actualitat, mantenint només un dels accessos al carrer, el de la part nord.

Aquesta zona d’esplai se concebrà com un espai polivalent i flexible, amb la finalitat de poder acollir i adaptar-se als diversos usos i activitats que ja es desenvolupen en diferents moments de l’any. Els arbres existents al carrer es conservaran i s’ampliarà els seus escocells per tal que es puguen desenvolupar en bones condicions, i s’augmentarà la presència d’elements vegetals, a més de renovar-se el mobiliari urbà. El procés d’execució es desenvoluparà per fases, per tal que l’obra supose els menors perjudicis possibles tant al veïnat com als comerços del voltants.

Cal recordar que el Govern Ontinyentí encapçalat per Jorge Rodríguez va posar en marxa en la legislatura passada un procés participatiu per redissenyar aquest carrer, que incloïa la convocatòria de tallers, presentacions i l’impuls a un “grup motor” d’associacions i institucions vinculades al barri, creat per tractar d’escollir entre tots i totes el disseny del mateix.

Joan Sanchis explicava que esta línia de treball “és una mostra més de l’aposta d’aquest govern per implicar cada volta més a la ciutadania en la presa de decisions”, atenent també a les indicacions del PMUS, tot en coordinació amb els tècnics municipals. El procés previ per a l’adjudicació del projecte estava a punt de concloure abans de la declaració de l’Estat d’Alarma “i ara per fi el podem finalitzar, fent un pas mes cap a la materialització d’aquest redisseny reclamat per la ciutadania, atenent també als desigs i inquietuds mostrats per la mateixa”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here