Ontinyent acumula 2’3 milions d’euros en pagaments a proveïdors i associacions des de l’inici de l’estat d’alarma

0
753
Natàlia Enguix, regidora d'Hisenda d'Ontinyent

Natàlia Enguix destaca la modificació de crèdit i el bon funcionament del sistema de teletreball com a «aspectes claus» per estar al dia en els pagaments «en un moment tan complexe»

L’Ajuntament d’Ontinyent va a tancar el mes d’abril acumulant ja més de 2’3 milions d’euros en pagaments a autònoms, empreses proveïdores i subvencions a associacions i particulars des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, ha destacat la importància «d’estar al dia en els pagaments en un moment tan complexe com aquest, i al qual totes les persones i entitats als que l’Ajuntament havia d’efectuar abonaments necessiten de la màxima agilitat de l’administració pública, un repte davant el qual l’Ajuntament està responent amb resultats com estos», manifestava.

Dels referits 2’3 milions d’euros, 1’83 corresponen a pagaments a autònoms i empreses proveïdores, 350.000 euros a subvencions i ajudes a entitats i associacions i 137.000 euros en ajudes a la rehabilitació del programa ARRU corresponents a 2019. Segons explicava Natàlia Enguix, per fer possible estes xifres hi ha dos aspectes que han estat claus: la modificació de crèdit per valor de 2’5 milions d’euros efectuada per posar en marxa el pla «Tornem Junts», impulsat pel Govern de Jorge Rodríguez per fer front als efectes de la pandèmia; i també el bon funcionament de l’estructura de teletreball posada en marxa pel Govern Municipal abans inclús del decret d’Alarma.

Enguix recordava per pal·liar els efectes del COVID-19 també ha pres altres mesures com l’ajornament del pagament d’impostos a la ciutadania o la opció a les associacions de cobrar una bestreta del 50% de les subvencions corresponents a 2020. Al total de les actuacions previstes a ‘Tornem Junts’ s’espera mobilitzar 8 milions d’euros a la ciutat. «En conjunt són unes despeses i minves d’ingressos a les que no podríem fer front ara sense la bona salut financera de les arques municipals, resultat de la gestió

seriosa dels governs que ha encapçalat Jorge Rodríguez als últims anys. Queda molt de treball per davant, però la ciutadania pot tenir la certesa que el Govern d’Ontinyent va a seguir treballant amb el mateix rigor i seriositat per atendre totes les situacions a les que ens hajam d’enfrontar», concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí