Ontinyent acull una jornada sobre FP Dual al marc de l’Acord Territorial per l’Ocupació

0
1766
Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica

L’activitat, que tindrà lloc dimarts 17 de juliol al Centre Social de Sant Rafel serà la segona a la ciutat dins del programa d’activitats per a l’impuls i difusió de les possibilitats de la indústria 4.0

Ontinyent acollirà la propera setmana un encontre sobre Formació Professional Dual, al marc de les activitats organitzades per l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local (Actaio) del que formen part els Ajuntaments d’Ontinyent, Ibi i Alcoi, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC. L’activitat, que tindrà lloc dimarts 17 de juliol al Centre Social de Sant Rafel, al carrer de Ramón Llin, serà la segona a la ciutat dins del programa d’activitats per a l’impuls i difusió de les possibilitats de la indústria 4.0 adaptada al territori a través del Projecte Experimental II, un programa finançat per la Generalitat Valenciana a través del Servef.

El regidor coordinador de Política Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, explicava que, després de la jornada “Mou-te cap a la indústria 4.0: Ja està ací no et quedes al marge” adreçada a estudiants d’ESO i Batxillerat, persones aturades i interessades a reciclar-se, “ara és torn per a esta nova jornada, en esta ocasió enfocada a personal de gestió de Recursos Humans de les empreses, a nous emprenedors i emprenedores i a personal docent dels instituts d’Ontinyent, Ibi i Alcoi, els municipis que formem part de l’Acord Territorial”.

Úbeda recordava que al primer any de funcionament de l’acord es va fer un estudi de diganòstic on es recalcava la necessitat d’aconseguir una FP especialitzada en indústria per atendre la demanda existent de personal qualificat. En aquest sentit, “la Formació Professional Dual pot ser de molta ajuda per assolir aquest objectiu, ja que proporciona a l’alumnat una qualificació que combina la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat formativa en una empresa, i, amb això, s’aconsegueix la implicació de les empreses en el programa educatiu per a afavorir la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat”, destacava.

Rafael Chordá, cap de secció, i Paqui Boluda, assessora tècnica, tots dos de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació de Cultura i Esports impartirà la ponència ‘La Formació Professional Dual del Sistema Educatiu en la Comunitat Valenciana’. En aquesta primera part de l’esdeveniment, que comença a les 10.00 h, els ponents explicaran com funciona la FP Dual que té per objecte la qualificació professional dels estudiants, combinant la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat pràctica en un centre de treball.

A continuació, a les 11.00 h, es presentarà la ‘Guia de la Formació Professional Dual’ elaborada per les tècniques de formació, orientació laboral i RRHH de l’equip del Projecte Experimental II d’Actaio. En aquest document s’explica de manera senzilla i pràctica l’ús adequat de la FP Dual, el procediment per a demanar alumnat en pràctiques, així com els beneficis que suposa, tant per a l’empresa com per als estudiants i futurs treballadors i treballadores. La ‘Guia de la Formació Dual’ estarà disponible a l’apartat Recursos de la pàgina web de l’Acord, el dia de l’esdeveniment. Per a tancar l’encontre, s’obrirà una ronda de preguntes, seguida per una dinàmica que permetrà l’intercanvi d’experiències, així com la presentació de suggeriments de millora en els procediments involucrats en la Formació Professional Dual del Sistema Educatiu en la Comunitat Valenciana.

L’Encontre ‘Formació Dual: Com participar des de l’empresa’ es realitzarà en el Centre Social Sant Rafael situat en el Carrer de Ramon Llín d’Ontinyent, iniciant-se la recepció de participants a les 9.45 h. Les persones interessades en acudir a l’encontre poden registrar-se enviant un correu electrònic a empace.rrhh@gmail.com, així com ampliar informació a la pàgina web http://actaio.ajuntament-ontinyent.es, i a les xarxes socials a https://www.facebook.com/Actaio/ i twitter: https://twitter.com/Actaio.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí