Ontinyent acull esta vesprada la VIII Trobada d’Escoles de Dansa valencianes

CaixaBank - MyBox

0
891
VIII Trobada Danses
Assistiran 14 agrupacions de diferents comarques

La VIII Trobada d’Escoles de Danses valencianes tindrà lloc hui a Ontinyent i comptarà amb 14 col·lectius de diferents localitats valencianes, així la jornada començarà a les 17,30h amb la concentració dels participants a la Plaça Sant Carles que desfilaran fins als jardins de la Glorieta amb l’ambientació musical de la dolçaina i tabalet d’El Regall. En este recinte començaran les demostracions de ball de totes i cadascuna de les escoles participants per als amants d’esta tradició valenciana.

Els participants inscrits fins ara són de la Vall d’Albaida l’Escola de Dansa d’Atzeneta d’Albaida, l’Escola de Dansa de l’EPA d’Albaida, el grup de danses ‘El Rèvol’ de l’Olleria, els Dansadors del Casal Jaume I d’Ontinyent, el Grup Popular de Dansa de Quatretonda i l’CFPA Sant Carles d’Ontinyent; a més a més estaran el Grup de Danses de Moixent i l’Escola de Danses de Canals, de la comarca de la Costera; de l’Alcoia els Amics de les Muntanyes i l’Escola de Danses ‘la Dulzura’ d’Ibi i l’Escola de Dansa ‘el Romeral’ d’Alcoi; l’Escola de Dansa ‘el Convent’ de Cocentaina (el Comtat), l’Escola de Danses ‘els Almogàvers’ de Sueca (la Ribera Baixa) i l’Escola de Danses ‘les Comarques’.

L’CFPA Sant Carles d’Ontinyent, organitzadora de la jornada, realitza una tasca de recuperació de danses tradicionals anualment, este any ha estat el “Ball de la Moma”, presentada en la passada processó del Corpus. Entre d’altres balls recuperats estan la Jota d’Ontinyent, la Dansa de la Mort o la Jota dels Contrabandistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here