Ontinyent actua sobre 150 vivendes al nucli antic pel seu perill per a la salut pública

0
962
Ontinyent enderrocarà 4 habitatges més

La regidoria de Territori d’ Ontinyent contracta l’execució de l’enderroc de 4 edificacions al Carrer Muralla per millorar la seguretat esponjar La Vila

El Pla de Sanejament dels Nuclis Antics d’ Ontinyent afecta ja 150 vivendes, entre declaracions de ruïna i ordres d’execució. Així serà després que la regidoria de Territori haja contractat l’execució de l’enderroc de 4 edificacions en una parcel·la de 90m² del Carrer Muralla (n. 19, 21, 23 i 25) per millorar la seguretat esponjar el barri de La Vila. El regidor de l’àrea, Jaime Peris, ha destacat que tot i les dificultats tècniques que es presenten per realitzar intervencions d’aquest tipus “l’Ajuntament va a seguir treballant en esta línia, perquè es vital per millorar les condicions de vida als barris del Poble Nou i La Vila i evitar la seua degradació”, manifestava.

Amb aquest objectiu, el govern d’ Ontinyent va posar en marxa el Pla de Sanejament dels Nuclis Antics, que en la legislatura 2011-2015 va suposar la declaració de ruina o execució subsidiària en un centenar de vivendes, a les que s’han afegit des d’aleshores altres 50. Només en 2016 l’Ajuntament va destinar 300.000 euros a actuacions d’aquest tipus, “una xifra que mostra clarament quina és la voluntat del govern municipal d’atendre un problema molt complex, que comporta nombrosos tràmits administratius i, fins i tot, judicials.

Peris recordava que estos tràmits es troben també amb les dificultats que plantegen alguns propietaris “que ni arreglen les vivendes malgrat el perill que representen i tampoc faciliten la reparació dels immobles per part de l’ajuntament”, manifestava. El regidor recordava en aquest sentit que, tal com estableix la llei, els propietaris dels habitatges són els qui han de tenir cura de l’estat dels mateixos. “La gran majoria de les cases que estan en males condicions són privades, i la legislació frena molt els processos necessaris perquè puga’m actuar subsidiàriament. A més, en moltes ocasions es impossible fins i tot localitzar als propietaris, raó per la qual la xifra d’actuacions que esten traent endavant pensem que és molt positiva”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here