Ontinyent acollirà les I Jornades per a l’educació i inclusió de persones amb trastorn de l’espectre autista

0
770
Les jornades es desenvoluparan entre gener i juny

La iniciativa, que se celebrarà de gener a juny, està dirigida a familiars, professionals i estudiants

L’Associació per a l’Educació i Inclusió de Persones en l’Espectre Autista de la Vall d’Albaida (INCLOU-TEA) i l’Ajuntament d’Ontinyent posen en marxa a la ciutat les I Jornades de l’Escola de Pares i Mares de Persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Aquest projecte ha sigut presentat hui per la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el president d’INCLOU-TEA, José Antonio Martínez, els quals explicaven que la iniciativa té com a objectiu empoderar a les mares, als pares, docents i especialistes que treballen amb xiquets, xiquetes, adolescents i adults dins de l’espectre de l’autisme i ampliar els seus coneixements.

D’aquesta manera un dissabte al mes, entre gener i juny, el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà les jornades que proporcionaran estratègies d’intervenció a les famílies així com informar a la comunitat respecte a les característiques de les persones dins de l’espectre de l’autisme, amb l’objectiu final d’aconseguir la inclusió d’aquestes. L’Escola estarà impartida per una Educadora Social i una Terapeuta Ocupacional. A més, per a l’acte de cloenda, que tindrà lloc l’1 de juny, es comptarà amb l’especialista Deydre Lynch, procedent de Trinity School (Dublín), que impartirà la xerrada “No tan diferents. Celebrant la diversitat i promovent la inclusió de persones amb TEA”.

Sayo Gandia felicitava a INCLOU-TEA per la seua força i voluntat a l’hora d’impulsar aquest projecte. “És molt important caminar de la mà, conjuntament, amb aquest tipus d’associacions que faciliten la inclusió de totes les persones en la societat” declarava la regidora.

Des de l’entitat, José Antonio Martínez, incidia en el fet que les jornades “no estan només dirigides als pares i mares de persones amb TEA sinó que són molt recomanables també per als professionals i estudiants de titulacions com Magisteri o Infermeria”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here