Ontinyent accelera la seva transformació urbana

0
1699
Joan Sanchis, regidor de Territori.

Amb l’arribada de l’any 2022, Ontinyent inicia la transformació urbana més global. Ho fa gràcies al pressupost municipal que aquest any arriba als 45 milions d’euros, dels quals 17 aniran destinats a inversions productives.

Estem, per tant, davant del pressupost més inversor de la història d’Ontinyent que ens situa davant d’una oportunitat única. Una oportunitat que durant els pròxims mesos es traduirà en l’execució d’infraestructures que milloraran la qualitat de vida de tota la ciutadania alhora que la consecució de fites històriques que hem reivindicat durant molt de temps com a ciutat.

Com a equip de Govern no només ens enorgulleix comptar amb 17 milions per transformar la ciutat, sinó també que totes i cadascuna guarden coherència amb la feina que hem realitzat durant els darrers anys per aconseguir una ciutat sana, amable, que cuida el seu patrimoni local i lluita contra el canvi climàtic. Es tracten, doncs, d’unes inversions que miren al futur.

Amb aquesta finalitat, els projectes que veurem iniciar aquest 2022 s’aglutinen en 4 grans eixos: rehabilitació i patrimoni local, lluita contra el canvi climàtic i adaptació de la ciutat a aquesta nova realitat, ciutat per a les persones i modernització de la ciutat. Cada eix engloba projectes importants que situaran Ontinyent com una ciutat atractiva, on quedar-se a viure o estudiar, tal com han demostrat les darreres dades del padró viu que mostren un increment de població superant ja la barrera dels 36.000 habitants. Aquesta tendència a l’alça està inevitablement relacionada amb l’aposta que el Govern d’Ontinyent fa per les empreses i el comerç local, per la presència de la Universitat que continuem impulsant o per posar en marxa accions que la situen a l’avantguarda en moltes qüestions com pot ser la lluita contra el canvi climàtic. Un exemple és el projecte de la Cantereria que es transformarà en un parc inundable o les obres antinundacions de Benarrai per garantir la seguretat dels veïns i veïnes d’aquesta zona, que està previst finalitzen aquest estiu.

El pressupost del 2022 és un exemple clar que el moviment es demostra caminant. La nostra sensibilitat pel patrimoni local l’hem demostrat en anys anteriors amb millores al barri de la Vila o amb les ajudes a la rehabilitació d’habitatges. Tota aquesta aposta es consolidarà aquest any amb la rehabilitació de la Muralla Nord que ja ha començat o amb les obres de rehabilitació del Pont Vell i tenen una inversió superior a 500.000 euros. De la mateixa manera que apostem pel patrimoni, ho fem per la nostra indústria. Ho vam fer durant la pandèmia quan vam posar en marxa el Clúster Tèxtil Sanitari i quan vam invertir a millorar els nostres polígons, però també amb la consecució d’una reivindicació històrica com és la creació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, i que ha estat possible gràcies al treball del nostre alcalde Jorge Rodríguez. Amb l’aposta per la recuperació del patrimoni garantim que el nostre passat seguisca viu i puga ser conegut per les generacions futures, les quals podran formar-se a tots els

centres educatius d’Ontinyent adaptats ja al segle XXI gràcies a les reformes que s’estan executant i s’executaran durant tot l’any a través del Pla Edificant. En concret, aquesta setmana han començat les obres al CEIP Bonavista.

La transformació total d’Ontinyent arribarà a tots els barris perquè volem una ciutat viva. Per això el comerç i els establiments locals sempre han jugat un paper destacat, per la qual cosa la millora del Mercat Municipal no només permetrà millorar la connexió entre el barri del Llombo amb el Poble Nou, sinó també dotar de més vida aquesta zona, igual que succeirà amb la reurbanització integral del carrer de Sant Antoni, projecte elegit per la ciutadania a Ontinyent Participa.

En definitiva, 2022 és l’any en què mitjançant la modernització urbana millorarem la qualitat de vida de totes i tots els nostres veïns. Una transformació que ens acostarà a aquesta ciutat sana, acollidora i amable on quedar-nos a viure.

Joan Sanchis
Regidor de Territori d’Ontinyent

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí