Ontinyent rebrà 500.000 € d’Europa per rehabilitar la muralla nord i ubicar un ascensor panoràmic a la Vila

0
1383
Toni Such i Jorge Rodríguez han presentat el projecte

La intervenció s’emmarca dins el projecte ‘Riu Viu’ per integrar el llit del Clariano amb el nucli urbà

Ontinyent ha obtingut un subvenció de 500.000 euros, procedents dels fons europeus FEDER, per a restaurar la muralla nord i per instal·lar un ascensor panoràmic per accedir des del llit del Clariano al barri medieval de la Vila. Es tracta d’una intervenció prevista al projecte ‘Riu Viu’ del Govern d’Ontinyent, amb el qual es pretén integrar la part més baixa de la ciutat amb el nucli històric, i de la qual donaven detalls hui l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el Director General d’Administració Local, Toni Such, el departament del qual ha tramitat les ajudes europees.

Jorge Rodríguez recordava que ajustar els projectes municipals a les directius de la Unió Europea ha permès confirmar l’arribada de més de 3’1 milions d’euros en subvencions en menys de dos mesos, en afegir-se esta subvenció a altres també dels fons europeus FEDER, com els 2’5 milions d’euros del programa EDUSI i els 112.000 euros atorgats per a l’adquisició d’un autobús elèctric.

El projecte, en paraules de l’alcalde, “suposarà molts beneficis per a la ciutat, des de tres vessants: treballem en la línia de convertir el Clariano en un ‘Riu viu’ que siga no un punt de separació del poble sinó de connexió, una línia dins la qual estan també el projecte de rehabilitació del Pont Vell o les millores a la part baixa del pàrking de Paduana; posem en valor un element patrimonial com és la muralla; i facilitem l’accés i la comunicació del barri de La Vila, que compta amb una trama urbana complexa, i on ara es podrà accedir directa i còmodament des de l’estacionament de Tortosa i Delgado”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un incendio calcina una granja con 9000 cerdos en Venta del Moro

L’alcalde també apuntava com a “clau” el “canvi transcendental” experimentat al Govern Valencià, “on comptem amb un President com Ximo Puig, i amb càrrecs com Toni Such, que han estat alcaldes, i que tenen un caràcter municipalista que implica molt més a la Generalitat amb les necessitats dels municipis”. Segons ha exposat Rodríguez, “mentre l’anterior administració del PP tornava milions d’euros de fons europeus per manca de gestió, com que el Govern del Botànic està centrat en el que ha de fer i no en altes coses, té capacitat per obtenir i tramitar les ajudes europees que abans s’escapaven”.

Així, dins de l’aposta per recolzar els ajuntaments, han sorgit les convocatòries amb fons europeus per a Mobilitat Sostenible i de Recuperació del Patrimoni. Estes convocatòries han servit per atorgar la referida ajuda per al bus elèctric que es confirmava al mes d’abril, i ara estos 500.000 euros que, afegits a una aportació municipal, permetran fer realitat un projecte pressupostat en 1’2 milions d’euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here