Oltra afirma que Carcaixent tindrà en 2019 un CRIS i un centre de dia per a persones amb transtorn mental greu

0
929
Imatge de la visita de Mónica Oltra a Carcaixent

El CRIS i el centre de dia per a persones amb trastorn mental comptaran amb 70 i 20 places, respectivament, tots dos amb règim d’atenció ambulatoria

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat “l’engegada per al pròxim any” del Centre de Rehabilitació i Inclusió Social (CRIS) i centre de dia per a persones amb trastorn mental greu de Carcaixent, durant la seua visita a l’ajuntament de la localitat, on ha mantingut una reunió amb la corporació municipal així com amb els integrants de l’equip de serveis socials.

Es tracta, ha explicat la vicepresidenta, del primer centre que obri les seues portes dins del Pla conjunt de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i els ajuntaments per a dotar de recursos les poblacions amb menys oferta d’infraestructures destinades als col·lectius més vulnerables.

Oltra ha assenyalat que aquest centre “és un exemple clar” de la importància de la col·laboració entres institucions “perquè és fonamental per al benestar de les persones i per a posar en el centre les seues necessitats i la seua atenció”.

El CRIS i el centre de dia per a persones amb trastorn mental comptaran amb 70 i 20 places, respectivament, tots dos amb règim d’atenció ambulatoria. Per al seu finançament, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques destinarà 469.126 euros.

Per a la vicepresidenta, aquest tipus de recursos són necessaris per a les persones que pateixen alguna malaltia mental “perquè treballen amb polítiques d’inclusió i no de segregació, i contribueixen al fet que puguen portar una vida normalitzada amb itineraris laborals i intervenció comunitària”.

Serveis Socials

Després de la trobada que ha mantingut amb les treballadores i treballadors de l’equip base de serveis socials de l’Ajuntament de Carcaixent, la vicepresidenta ha reiterat la importància de la labor que realitzen aquests professionals com a “sanitaris socials”, perquè són ells els qui duen a terme “les decisions i les polítiques socials de les administracions i les acosten a les persones”.

La vicepresidenta també ha visitat a Carcaixent la residència per a persones majors dependents Verge d’Aigües Vives de titularitat municipal, que compta amb una subvenció d’1.810.120 euros d’Igualtat per al manteniment de 54 places.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here