L’Olleria tindrà les 40 places del centre de dia gratuïtes gràcies a l’augment de la subvenció de Conselleria

0
1487
Centre de dia de l'Olleria

Gràcies a una subvenció de 424.840 euros es podrà passar de les 25 places gratuïtes de l’inici de lesgislatura a les 40 amb les que acabarà

El Centre de Dia de l’Olleria rebrà una subvenció de la Generalitat Valenciana de 424.840 euros durant el 2019, el que permetrà que les 40 places siguen gratuïtes. Fins ara hi havia 33 places gratuïtes i 7 de pagament, ja que la Generalitat aportava 38 euros per plaça i dia, i ara passa a aportar-ne 43. A principis de legislatura hi havia 25 places gratuïtes.

En paraules de l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, “per a l’Ajuntament és una molt bona notícia que els pressupostos de la Generalitat hagen reconegut l’augment en 75.000 euros per a la gratuïtat de totes les places del Centre de Dia. Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sabien de les necessitats del nostre municipi per ampliar les places concertades amb la Generalitat i el cost que suposava per a les famílies ollerianes. El govern municipal ha estat en contacte permanent amb la conselleria que dirigeix Mònica Oltra per poder millorar les condicions del nostre centre i fruit d’açò hem aconseguit que ara totes les places siguen gratuïtes”.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Gloria Micó, també s’ha mostrat molt satisfeta perquè “són 7 famílies més que deixaran de pagar les despeses del Centre de Dia. És un esforç per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que té com a objectiu principal el benestar de les persones”.

Per altra banda, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat una subvenció de 5.000 euros per a equipament del centre, concretament per a la compra d’armaris, prestatgeries, equipament informàtic i material sanitari. A més, està previst que de manera imminent comencen les obres de rehabilitació de la primera planta i la coberta del Centre de Dia per millorar la qualitat de l’edifici i la seguretat dels usuaris, ja que “estan en un estat molt precari perquè no s’ha fet cap rehabilitació”, ha destacat Micó.

Es tracta d’unes obres valorades en 300.000 euros que seran sufragades íntegrament per fons municipals, després que el ple de l’Ajuntament haja acordat invertir part del superàvit en este edifici. Està previst que les obres tinguen una durada de quatre mesos, i s’aplicarà un pla de seguretat i protecció dels usuaris perquè no es veja afectat el servici i evitar molèsties.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here