Oliva tindrà una depuradora amb tecnologia pionera a Europa en el tractament de les aigües residuals

0
2210
Oliva
Un dels moments de la reunió.

L’ajuntament d’Oliva ha informat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ja disposa del projecte d’execució de la depuradora, i en les pròximes setmanes s’iniciarà la tramitació de l’Avaluació Ambiental. Així ho ha confirmat el president de la CHX, Miguel Polo Cebellán, en la seua visita a Oliva, a l’alcaldessa, Yolanda Balaguer.

Segons informen fonts municipals, la nova depuradora ubicada al municipi d’Oliva té un pressupost de més de 45 milions d’euros, i incorpora una tecnologia pionera a Europa en el tractament de les aigües residuals. «Es tracta de l’actuació de major envergadura que la confederació està portant a terme. Una de les característiques principals és que permetrà utilitzar part de l’aigua depurada per a regadiu, sense cap altre tractament posterior». L’alcaldessa d’Oliva ha exposat la necessitat d’una nova EDAR d’Oliva Nord, amb el tractament terciari i reutilització d’aigües residuals TM Oliva i l’estudi d’alternatives tècniques, econòmiques, jurídiques i administratives per al sistema de distribució de l’efluent de la nova EDAR d’Oliva per a reg.

Miguel Polo, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha transmés a la delegació local que el finançament de la depuradora està assegurat per part del ministeri, i que hi ha molt d’interés en aquesta instal·lació per part de la Comissió Europea, atesa l’avantguarda de la tecnologia que s’hi preveu. “Es tracta d’un projecte molt ambiciós, que millorarà considerablement la protecció i el progrés de la societat civil”, ha assegurat el president de la CHX.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, ha aprofitat la reunió per a interessar-se per l’estat de les gestions de la construcció de la presa de la Gallinera, «una infraestructura imprescindible per a la ciutat». Des de la Confederació s’ha traslladat a l’Ajuntament que s’ha instat a ACUAMED, empresa pública responsable del projecte, a contractar l’estudi d’ubicacions alternatives per a la pressa, ja que en la ubicació original no és possible la seua construcció per la inestabilitat del terreny.

A més, Yolanda Balaguer ha explicat la necessitat d’estudi d’altres alternatives a la reducció del risc d’inundació generat pel barranc de la Font, al voltant d’Oliva. I també de la inclusió de les mesures proposades en el Programa de Mesures del Pla de Gestió del Risc d’Inundació del segon cicle de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer.

L’alcaldessa d’Oliva ha explicat que “aquesta reunió ha estat un avanç molt important en la solució de problemes destacats per a la societat civil. La nova depuradora serà una millora molt destacada per a Oliva, però també serà necessari avançar en les obres de la rambla de la Gallinera i la construcció de la presa”.

Per la seua banda, Ana Morell, vicealdessa d’Oliva, ha traslladat la necessitat de «finalitzar les obres i donar solució a la situació de les quatre comportes que provoquen l’entrada d’aigua al sector de l’Aigua Morta.» Segons Morell, «en aquesta legislatura hem avançat amb la declaració d’Oliva com a municipi amb alt risc d’inundació, i la construcció de la presa serà fonamental per tal d’aconseguir que l’aigua que canalitza la rambla arribe a les platges de forma més gradual, tot reduint l’impacte a les zones del litoral».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí