Oliva se suma a la Campanya “Recicla els teus aparells”

0
317

El municipi d’Oliva se sumarà el pròxim dilluns, 3 de juny, a la campanya “Recicla els teus aparells” amb la qual es pretén conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge.

Campanya impulsada per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, amb la col·laboració de les plataformes del sector: Recyclia (Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil), ERP España, Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees i en la qual col·labora també la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament d’Oliva.

Oliva
Cartell de presentació de la campanya.

Un equip de bici-informadors, de 10 a 14 hores, i de 16 a 20 h, s’instal·larà en el nucli comercial de la localitat per a recollir tots els aparells tecnològics en desús dels residents del municipi i, a més, conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells

En aquesta unitat mòbil arrepleguen xicotets utensilis de menys de 20 cm, que funcionen amb electricitat, piles o combustible, des de telèfons mòbils a tauletes tàctils, batedores, planxes, espremedores, depiladores o bombetes. En la passada edició, la campanya va aconseguir reciclar més de tres tones de xicotets aparells elèctrics i electrònics en tota la Comunitat Valenciana i enguany tot indica que s’aconseguirà superar aquesta xifra.

Amb la finalitat de motivar la participació dels ciutadans, es lliuraran premis a tots els veïns que dipositen els seus aparells, i també se sortejarà un Iphone X, una TV Led o carregadors portàtils. A més, se sortejarà un Ipad a través de la pàgina de Facebook @reciclatusaparatos.

Els aparells elèctrics i electrònics s’han de reciclar per a evitar la contaminació i el malbaratament energètic. Un ordinador, un televisor, un microones o una nevera vella no es poden tirar al costat de la resta de la brossa. Contenen substàncies perilloses per a la salut i el medi ambient. Quan un aparell elèctric o electrònic arriba a una planta de reciclatge els components contaminants es retiren per al seu tractament, i la resta se separen per a la seua reutilització. D’ací la importància de reciclar.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Campus de Gandia de la UPV colabora con Makers para imprimir en 3D material de protección frente al coronavirus

Segons les dades del sector, només es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics; els altres acaben en abocadors il·legals, on no es tracten els components potencialment perillosos per al medi ambient. Per açò són necessàries campanyes com aquesta, adreçades a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells. Una iniciativa de la Generalitat Valenciana que compta amb el suport i col·laboració d’ajuntaments i de les principals plataformes de reciclatge.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here