Oliva s’adhereix a la Xarxa de Punts Violetes Turístics

0
1469
Oliva
Punts Violetes Turístics.

L’Oficina de Turisme d’Oliva s’ha adherit a la Xarxa de Punts Violetes Turístics, que promou Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones, per a reforçar i visibilitzar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura contra la violència masclista.

Segons indiquen fonts municipals, els Punts Violeta turístics són una eina per a sensibilitzar les persones, turistes i residents, així com atendre, informar i ajudar a les víctimes de qualsevol mena d’agressió sexista.

D’aquesta manera, l’oficina de turisme es converteix en un espai públic de sensibilització i de protecció contra les víctimes de qualsevol mena de violència de gènere.

Amb aquesta adhesió, assenyalen les mateixes fonts, la Tourist Info d’Oliva es compromet, no sols a informar les víctimes de violència masclista que es pot telefonar al 016 de manera gratuïta, sinó a ajudar la persona que ho necessite a cridar des d’allí, o avisar a la Policia Local o als serveis socials municipals, de manera que puguen actuar ràpidament davant una situació de risc.

La regidora de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva, Anna Mena, ha assenyalat que “és molt important que tots els departaments siguen conscients que hem de ser els primers a oferir seguretat i ajuda a les víctimes, per la qual cosa és indispensable la transversalitat entre totes les àrees municipals per a aconseguir aqueixa igualtat i acabar amb aquest tipus de violència”.

També ha indicat la regidora delegada que “és imprescindible la implicació de tots els sectors per a conscienciar, informar i fer costat a les víctimes, per la qual cosa, aquest “Punt Violeta Turístic” és una iniciativa molt positiva per a tota Oliva perquè l’objectiu és la protecció de les víctimes i la millora dels serveis”.

Així mateix, Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’ajuntament d’Oliva ha subratllat la importància del distintiu violeta que “ja tenim instal·lat a la façana de la Tourist Info i que representa una porta d’accés als recursos que necessiten aquestes dones”. A més, ha afegit el regidor, “l’oficina de turisme és un lloc amable, amb personal especialitzat a atendre el públic en diferents idiomes, i sensibilitzat amb la lluita contra la violència de gènere”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here