Oliva rep una subvenció per a la redacció de Pla Director

0
4709
Oliva
Castell d'Oliva.

L’ajuntament d’Oliva és beneficiari d’una subvenció de 10.527,00 € per al Pla Director del Castell de Santa Anna. Aquesta ajuda subvenciona el 60% del treball que s’està realitzat i consisteix en l’elaboració del pla director que es va contractar el passat més de març. Aquest pla de treball servirà per a consolidar i posar en valor les restes del fortí renaixentista del S.XVI i serà un full de ruta per a les pròximes actuacions.

El regidor de Patrimoni, Julio Llorca, valora positivament el fet de poder disposar d’una ferramenta com aquesta, ja que ens dona l’opció per a actuar per fases i optar a diferents subvencions, com ho és aquesta, per a convertir el Castell en el mirador que la nostra ciutat mereix. Al mateix temps que consolida un Bé d’Interés Cultural i baluard de les construccions renaixentistes de l’època.

El projecte de redacció està elaborant-lo l’empresa «El Fabricante de Espheras.Coop.v» i marcarà les directrius i treballs per retornar l’esplendor d’aquesta fortalesa. Està previst que els diferents treballs finalitzen a la pròxima tardor i contemplen la realització d’alçats, cales muraries, diversos treballs arqueològics i historiogràfics per a poder en un futur emprendre accions de consolidació, restauració o reconstrucció.

El castell de Santa Anna va ser construït sobre les restes de l’ermita de Santa Anna, datada d’abans de la segona meitat del segle XVI. Segons la documentació històrica conservada, el castell va ser construït al voltant de 1545 per part del tercer Comte d’Oliva, Francesc Gilabert de Centelles. Francesc Gilabert manà construir el castell per tal de fortificar i defensar les seues terres enfront dels atacs i invasions dels pirates barbarescos, així com per a controlar la població morisca del Raval davant d’una sublevació.

El moment de la construcció del castell va ser un moment d’esplendor de la família Centelles, ja que va ser el mateix segle en el qual es van construir les muralles de la població, es va fer una important remodelació i ampliació del Palau Comtal i es van construir i ampliar altres construccions vinculades a les terres de la família, com el recinte emmurallat del Rafalí, en la Font d’En Carròs, o les muralles de Mascarell.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí