Oliva proposa a Vicent A. Gabarda per als premis 9 d’Octubre de la Generalitat

0
860
Oliva
Vicent A. Gabarda.

El ple de l’ajuntament d’Oliva ha proposat a Vicent A. Gabarda per als premis 9 d’Octubre de la Generalitat Valenciana. La moció proposada per la Coordinadora d’Associacions de Memòria Democràtica del País Valencià es va fer arribar al regidor de Memòria Democràtica de l’ajuntament d’Oliva, mitjançant l’Associació de Familiars de Represaliats i represaliades pel franquisme d’Oliva (ARFO).

Tots els grups municipals, sense excepció, han donat suport a la proposta des que es va portar a la Comissió Informativa de Serveis Socioculturals. S’han aportat esmenes de forma integradora i constructiva.

Segons explica el regidor Josep Escrivà “les investigacions de Vicent Gabarda han sigut molt valuoses per als familiars de Represaliats i Represaliades pel Franquisme a Oliva (ARFO), perquè esta obra ha sigut clau per a identificar a 2.238 persones en el Registre Civil de Paterna, al voltant de 70 veïns i veïnes d’Oliva, dels quals dues eren dones”.

L’investigador Vicent A. Gabarda Cebellán, natural de Paterna, investiga la història de la guerra i la postguerra al País Valencià, és doctor en Geografia i Història i treballa de professor a la Universitat de València. I atesa la seua obra, el que es pretén amb la moció és que se’l reconega per la tasca feta i pel valor que ha aportat per ubicar a les víctimes del franquisme que jauen en foses comunes a l’espera que els retroben. Però també ha investigat els morts al front, i la seua obra es podria considerar universal, pel que fa als dos bàndols.

Entre la seua “meritòria” participació en tallers, jornades, seminaris, congressos i publicacions sobre la Memòria Democràtica del País Valencià, es troba el llibre “Els afusellaments al País Valencià (1938-1956)”, llibre de referència per a tots els interessats en l’estudi de la repressió, com també per als familiars de les víctimes en la recerca dels seus familiars assassinats.

“Després de 30 anys de labor i per la seua perseverança i valor en la millora qualitativa de la nostra democràcia, es pretén per part de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, en la Plataforma de les Fosses de Paterna, dels Familiars de Víctimes del Franquisme en Oliva ARFO i aquest regidor i govern que ho subscriu, nomenar a Vicent A. Gabarda als premis 9 d’Octubre de la Generalitat Valenciana, pel valor de la seua tasca en la nostra recent història i en la millora de la qualitat democràtica”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here