Oliva presenta un programa d’estacionament intel·ligent per a la ciutat

0
514
Oliva
Un dels moments de la presentació.

El regidor de Modernització de l’Administració Local, Josep Escrivà, ha presentat el que serà, segons fonts municipals, un programa pilot d’estacionaments intel·ligents a la ciutat.

Una primera fase que, en paraules del regidor “s’iniciarà en breu i que estarà a l’abast de la ciutadania en la zona de la Vila, en el centre històric d’Oliva”.

En aquesta primera fase del projecte s’oferiran 41 places d’estacionament intel·ligent, de les quals 23 seran d’estacionament lliure, 4 de mobilitat reduïda, 3 zones de càrrega i descàrrega i 13 de zona blava.

El regidor Josep Escrivà ha assenyalat en la roda de premsa “en aquesta fase pilot hem decidit centrar-nos en la zona coneguda com la Vila, perquè amb les dades extretes de l’Estudi del PMUS aquesta és la zona més congestionada de la localitat”.

Aquests estacionaments intel·ligents funcionen a través d’uns sensors que s’instal·laran en poc temps a la plaça d’Alonso, la plaça de la Bassa, el final del carrer de la Constitució, la plaça de l’Ajuntament i el carrer de Sant Joan. En paraules del regidor futures expansions del projecte afectarien la resta del centre històric de la ciutat, els primers eixamples i també a la zona de platges.

“Es tracta d’una iniciativa pionera a la ciutat d’Oliva, que ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València, a través de la qual el projecte està sufragat en un 80% per l’òrgan provincial i en un 20% per l’ajuntament d’Oliva. Projectes com aquest es fonamenten en els sistemes de ciutat intel·ligent (Smart City) aplicats al desenvolupament de la mobilitat sostenible als municipis”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here