Oliva organitza ‘EsmorzArt’ on 11 establiments hostalers exhibiran 60 obres d’art

0
3554
Oliva organitza per primera vegada una iniciativa que univica l'art i l'esmorzar.

La iniciativa naix amb l’objectiu d’acostar a totes aquelles persones que s’estimen l’art i l’esmorzar, l’obra pictòrica de Vicente Aunión, artista de Bellreguard

Onze establiments d’Oliva participen la setmana vinent en la primera edició de l’EsmorzArt, una proposta que arriba a Oliva de la mà de la Fundació Aunión i Oliva Turisme, un projecte molt enriquidor per a totes aquelles persones que vulguen convertir el moment de l’esmorzar en una oportunitat per a gaudir de l’art i descobrir les riqueses pictòriques de la comarca.

L’EsmorzArt naix amb l’objectiu d’acostar, a totes aquelles persones que s’estimen l’art i l’esmorzar, l’obra pictòrica de Vicente Aunión, artista de Bellreguard molt reconegut i volgut a la Safor amb una gran trajectòria en el món artístic.

Segons el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “després de l’èxit de les tres edicions de la Setmana de l’Esmorzar volíem fer un pas més enllà. Des d’Oliva Turisme pensem que combinar pintura i gastronomia és una ocasió única per a gaudir una mica més si cap de la creativitat, l’autenticitat i l’originalitat d’aquesta proposta gastro-cultural”.

Del 21 al 27 de novembre, 11 establiments hostalers d’Oliva ofereixen la possibilitat de gaudir de 60 obres d’Aunión, algunes tan conegudes com Altamar; Amanecer Mediterráneo; Aurora boreal; El vuelo de la gaviota o Armonía del Silencio: una experiència gastronòmica única que arriba a Oliva la setmana vinent.

D’altra banda, Vicente Aunión ha subratllat la idoneïtat d’unir la gastronomia i art ja que, a més, personalment té un nexe d’unió molt forta amb la gastronomia olivera ja que fa temps que esmorza a Oliva “entrepà de figatells, ja que que tothom coneix l’excel·lència la cuina de la ciutat”.

Durant aquests set dies, els establiments participants ofereixen un esmorzar tradicional valencià, compost d’entrants amb ensalada, cacauets, olives (fins i tot conegut com a “despesa”), entrepans o plats tan especials com el de secret ibèric amb formatge crema i ceba caramel·litzada amb reducció de Pedro Ximénez; graellada de carn; els famosos desdejunis de Mandala; entrepà de figatells, ceba i tomaca o sépia, espàrrecs verds i allioli i la beguda o el café.

Els establiments que hi participen són: Bar El Mosset; Bar Caudeli; Restaurante La Sota; Bar Iri el Roch; Mandala; Bar Rte. Paco Soqueta; El Pelut; el Bar Valencia; La Duna; bar Evaristo i el Nou Celler.

Segons Mapi Barreres, presidenta de GASTROLIVA, “l’art engloba molts aspectes, entre els quals es troba l’art de cuinar. La idea de mesclar la cultura de l’esmorzar i la cultura artística és una idea estupenda que esperem es convertisca en una festa de la gastronomia”.

Una vegada més, Oliva Turisme aposta per la promoció de la millor gastronomia com a motor de l’economia, millora de l’oferta turística i foment d’una cultura única i insubstituïble que posiciona a Oliva com a destinació privilegiada.

La Fundació Aunión, es constitueix l’any 2021 amb l’objectiu de divulgar la cultura i promoure l’art en la societat. Té com a referent al conegut pintor de Bellreguard, Vicente Aunión.

Establiments participants en EsmorzArt:

Bar El Mosset

Bar Caudeli

Restaurant La Sota

Bar Iri el Roch

Mandala

Bar Rt. Paco Soqueta

Bar Rt. El Pelut

Bar Valencia

Bar La Duna

Bar Evaristo

Bar Rt. Nou Celler

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí