Oliva ja té el seu primer gegant Serafí de Centelles

0
1541
Oliva
Un dels moments del bateig.

Oliva va batejar al seu primer gegant, Serafí de Centelles, segon Comte d’Oliva, mecenes i protector de les lletres, les arts i els humanistes. Al seu bateig van assistir gegants i cabuts de tota la comarca per donar-li la benvinguda.

Els padrins del gegant van ser: Mª Consuelo Morell Morell «La Masiana» i Pep Malonda Sanchis, dues persones que sempre han estat lligades a les danses i la música tradicional en la ciutat d’Oliva. També van assistir les associacions i institucions més importants de la ciutat que van rebre el títol de Pare/Mare – Tutor/a, perquè vetlen pel seu benestar i custòdia. i que són les següents: Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Associació Cultural Centelles i Riusech, Colla Sarabanda d’Oliva, Grup de Danses Raval i Vila i el mateix Ajuntament d’Oliva.

Segons indiquen fonts municipals, la creació del gegant Serafí de Centelles ve emmarcada dins de les accions que es van preparar per al Centenari de la declaració del Palau com a BIC (1920), en aquell moment Monument Històric Artístic Nacional. Cal remarcar, que l’associació de danses Raval i Vila són els veritables precursors d’aquesta iniciativa i juntament amb el Departament de Cultura ho han fet possible.

«Cal agrair a Mavi Perez, presidenta de l’associació Raval i Vila, aquesta idea i com han dit tots els agents implicats en el seu naixement, cal anar per la parella per donar-li un company o companya a Serafinet» ha declarat Julio Llorca, regidor de Cultura.

Els autors són els germans Alex i Frederic Romaguera Morant, escultor i escenògraf-pintor. Els germans Romaguera han donat vida en forma de gegants a personatges populars com al moro Boamit de Potries, a bandolers de Crevillent en forma de Cabuts, i al seu popular Jaume el Barbut, famós roder com a gegant.

Tal i com expliquen les mateixes fonts, el bateig va ser tot un èxit de participació i van assistir els grups de cabuts d’Ador, d’Oliva, de Xeresa i de Daimús; el Grup de Danses Raval i Vila d’Oliva i els gegants: Moro Boamit de Potries, Tirant i Carmesina de Gandia i la Comtessa de l’Alqueria de la Comtessa. Membres de la corporació municipal i molta participació de la ciutadania.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí