Oliva instal·la lluminàries LED per a millorar l’eficiència energètica

0
534

Els tècnics electricistes de la Brigada d’Obres i Serveis estan instal·lant les noves lluminàries, adquirides gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial de València.

Recentment, l’Ajuntament d’Oliva ha adquirit 384 lluminàries exteriors LED i 56 suports per valor de 165.000 €, subvencionades per la Diputació de València. Actualment els electricistes de la brigada d’Obres i Serveis estan procedint a la substitució de les lluminàries més antigues per aquestes noves, que són de baix consum, «i milloren l’eficiència energètica del sistema d’enllumenat públic de la ciutat», asseguren fonts municipals.

Oliva
Instal·lació de les lluminàries.

«Les noves lluminàries tenen una vida útil de més de 100.000 h, i redueixen a la meitat el consum energètic. S’han instal·lat ja en els barris del Pinet i de Sant Francesc, els parcs de la Rajada i Tirant lo Blanc i els carrers del Governador, del Plebà, Major, de la Constitució i la plaça de Joan Baptista Escrivà. Les pròximes zones d’actuació previstes són el Sector 5 i la platja. També s’han aprofitat els treballs per a condicionar i millorar els quadres elèctrics del Pinet i del Calvari».

A més, des del consistori han anunciat que els tècnics de l’Ajuntament estan ultimant la contractació d’una auditoria energètica que marcarà els següents passos a donar per a aconseguir la màxima eficiència de l’enllumenat públic, i que permetrà sol·licitar subvencions per a la seua execució.

“La instal·lació de les lluminàries per part dels operaris de la brigada municipal ens ha permés disminuir costos i dedicar la totalitat de la subvenció a l’adquisició del material. Des de l’ajuntament seguirem treballant per millorar l’eficiència energètica de les nostres instal·lacions i reduir el consum, siga amb recursos propis o mitjançant subvencions. La sostenibilitat ja no és una opció, sinó una obligació, i és una de les nostres màximes prioritats”, ha assegurat el regidor d’Obres i Serveis Miquel Doménech.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here