Oliva inicia els treballs per a la implantació del nou gestor d’expedients

0
2338
Oliva
Un dels moments de l'anunci.

L’ajuntament d’Oliva ha iniciat els treballs per a la implantació del nou gestor d’expedients, que donarà «més funcionalitats a les persones usuàries de l’Ajuntament, a més de simplificar l’ús de la seu electrònica. També agilitzarà la tramitació administrativa i en aquest procés d’implantació s’invertirà en formació als empleats municipals», asseguren des del consistori.

«S’han iniciat els treballs de consultoria per a la implantació del nou gestor d’expedients amb consultes i formació específica per a cada un dels departaments», comenta Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Administració Municipal. Les jornades de formació s’alternen amb el treball habitual dels departaments i estan programades, per grups funcionals, des del dimarts 18 fins al dimarts 25 de 9 h a 15 h.

Segons informen fonts municipals, entre les funcionalitats per millorar la interacció electrònica de les persones usuàries es presenta l’acreditació de la seu electrònica mitjançant múltiples plataformes, com ara els diferents certificats digitals expedits per les entitats acreditadores, però també el sistema Clave del Ministeri o el DNI electrònic. «La seu electrònica disposarà d’un catàleg de procediments més extens i integrarà un portal de transparència i sistema de notificacions automatitzats que permetrà posar a disposició de la ciutadania la informació de l’administració de forma immediata».

Tal i com apunten des del consistori, una altra propietat a destacar és l’agilitat quant a l’atenció presencial. Aquest nou gestor d’expedients permet fer registres ràpids en la finestreta única presencial, sense necessitat d’incloure totes les dades en presència dels usuaris fent-se a posteriori en els temps de gestió interna dels departaments.

«Pel que respecta a la gestió interna dels departaments, permetrà interconnectar a tots els departaments i òrgans resolutius estalviant l’indexat de documentació i duplicitats de tasques, però també s’interconnectarà l’ajuntament d’Oliva amb altres administracions de forma directa mitjançant el protocol SIR».

Josep Escrivà, ha valorat el canvi de gestor d’expedients com una oportunitat per a revisar la relació amb la ciutadania, els procediments interns i millorar l’agilitat de l’administració municipal. «Aprofitar els processos de consultoria d’aquest canvi és una oportunitat per a fer més eficient l’administració pública», comenta Josep Escrivà.

Aquest és un procediment que durarà tres mesos per a completar les primeres fases, i un any sencer en completar totes les millores. «És una actuació essencial que s’ha finançat amb càrrec al Romanent de Tresoreria de l’ajuntament d’Oliva».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí